AC Kajaani kovin tavoittein Kakkoseen

17.1.2012

Viime kauden päätteeksi Kakkoseen noussut AC Kajaani ei lähde pelkästään varmistelemaan sarjapaikkaansa Kakkosen Pohjoislohkossa, vaan hakee menestystä. Päävalmentaja Mika Lumijärvi kertoo Kainuun Sanomissa, että tavoitteet ovat lohkon kärkipäässä.

– Joukkue asettaa oman tavoitteensa myöhemmin, mutta minun tavoitteeni valmentajana on se, että me olemme viiden joukossa, RoPS:aakin valmentanut Lumijärvi kertoo Kainuun Sanomien sivuilla.

Seuran puheenjohtaja Arvo Toivanen asettaa tavoitteet vieläkin korkeammalle ja AC Kajaanin johtokunnan linjauksena on, että seura nousee kauden 2013 päätteeksi Ykköseen.

– Minä olen asettanut joukkueelle tavoitteen kolmen joukkoon. Moni voi naureskella sille, mutta tavoitteita pitää olla, tai muuten niitä ei saavuta, Toivanen muistuttaa.

– Meidän on aivan turhaa pelata pelkästä Kakkosen sarjapaikasta, vaan tulemme menestymään. Talouspuoli on sillä mallilla, että pystymme toimimaan järkevästi, Toivainen sanoo.

AC Kajaanin joukkueen rakentaminen on hyvässä vaiheessa, sillä joukkueen runko on pysynyt pitkälti samana jo muutaman vuoden ja enää paria täsmähankintaa.

– Haemme keskikentälle kovaa moottoria ja rakentajaa, joko kotimaista tai ulkomaista. Helmikuun lopussa tiedämme, kuka se on, Toivainen lupaa.

Lumijärven mukaan nuoreen ja kokemattomaan joukkueeseen tarvitaan vielä vahvistusta, että menestyminen Kakkosen tasolla on mahdollista.

– Se on iso haaste. Tulemme varmaan tarvitsemaan vielä yhden tai kaksi pelaajaa, päävalmentaja Lumijärvi uskoo.

– Koko touhun pitää kakkosessa olla aiempaa ammattimaisempaa. Emme voi tehdä hommia vasemmalla kädellä, hän jatkaa.

AC Kajaani 2012

Maalivahdit: Vladimir Nitsetsky, Mika Rytkönen, Esko Haverinen

Puolustajat: Janne Putaala, Niko Junkkari, Antti-Jussi Korhonen, Simon Chibueze, Sampo Lastuvirta, Ville Puustinen, Aleksi Sirén

Keskikenttäpelaajat: Eusebio Fredericks, Juho Alasalmi, Heikki Juntunen, Kakhaber Samsonia, Tero Kemppainen, Jesse Kettunen, Callistus Chukwu, Veeti Help, Niko Keränen

Hyökkääjät: Timo Heikkinen, Jukka Oikarinen, Michael Nzekwe, Atte Kettunen

Valmentajat: Mika Lumijärvi, Eero Kovalainen

Lähde: www.kainuunsanomat.fi