Ottelumanipulaatioepäilyt eivät johda kurinpitokäsittelyyn

Ottelumanipulaatioepäilyt eivät johda kurinpitokäsittelyyn

10.4.2018

Miesten Ykkösessä pelaavan KPV:n otteluita koskeville manipulaatioepäilyille ei tutkinnassa ole löydetty näyttöä.

Palloliitto ja Suomen Urheilun Eettinen Keskus SUEK ry ovat nousseiden epäilysten pohjalta tehneet syksyn ja talven aikana varsin mittavan tutkinnan koskien epäilyjä KPV:n otteluiden manipuloimisesta.

Tutkinnan kohteina olleista otteluista 22.9.2017 pelattu AC Oulu – KPV on voitu sulkea pois manipulaatioepäilyjen osalta. Ottelussa merkittiin kaksi omaa maalia ja kaksi punaista korttia KPV:lle, mutta näiden voidaan katsoa olleen peliin kuuluvia tilanteita ilman, että niillä olisi tarkoituksellisesti haluttu vaikuttaa ottelun kulkuun tai lopputulokseen.

Kokkolassa 16.9.2017 pelatun KPV – Gnistan -ottelun osalta pelin aikainen vedonlyöntikäyttäytyminen on ollut joltain osin tavallisuudesta poikkeavaa ja tämä yhdistettynä pelin aikaisiin tapahtumiin on antanut aihetta selvittää asiaa.  Asian selvittämisessä kuultiin useita asianosaisia ja pyydettiin useita lausuntoja. Lisäksi asian selvittämisen yhteydessä analysoitiin käytettävissä olevat vedonlyöntitiedot. Ottelu on ollut Suomessa Veikkauksen sekä ulkomailla ulkomaisten vedonlyöntiyhtiöiden kohteena. Ottelun kertoimiin vaikuttaneiden rahamäärien suuruutta tai sitä missä otteluun on lyöty vetoa poikkeuksellisesti, ei ole saatu selvitettyä sellaisella tarkkuudella, että asiassa olisi perusteltua käynnistää jatkotoimia.

Näin ollen Palloliiton kilpailutoiminto on päättänyt olla viemättä asiaa eteenpäin kurinpidon käsiteltäväksi tai mihinkään muihinkaan Palloliiton elimiin.

Lähde: www.palloliitto.fi