Honkavaaran jättää HIFK:n: Koin jatkamisen vaikeaksi ja jopa mahdottomaksi

19.10.2011

Helsingin IFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara ei jatka IFK:ssa ensi kaudella. Honkavaaran sopimus kattoi alun perin myös ensi kauden, mutta seuran johto ja Honkavaara purkivat sopimuksen tällä viikolla yhteisymmärryksessä.

- Päätös oli elämäni vaikein, mutta henkilökohtaisista syistä koin jatkamisen vaikeaksi ja jopa mahdottomaksi. Siksi on parempi, että joku muu jatkaa tästä. Muutenkin tuli tunne, että valmennuksellisesti tässä tilanteessa takki on tyhjä. Olen varma, että uusi valmentaja on tässä tilanteessa joukkueelle paras vaihtoehto, sanoo Jani Honkavaara HIFK:n sivuilla.

Honsun ratkaisu oli nopea, mutta samalla se pakotti seuran punnitsemaan tulevaisuuden strategiansa tarkasti. Edustustoiminnan käynnissä olevan yhtiöittämisen ja uuden päävalmentajan myötä seura voi luoda edustusjoukkueelle vahvemman profiilin. Se vaatii taakseen vahvan organisaation ja ammattimaisia työntekijöitä.

Seura aikoo tehdä uuden valmentajan valinnan huolella yhdessä osakkeidenomistajien kanssa. Honkavaara on lupautunut auttamaan uuden valmentajan hakuprosessissa ja jatkaa tarvittaessa konsulttitehtävissä.

- Seura tekee valinnan itse, en minä, Honkavaara tarkentaa.

- Ylipäätään valmentajan on hyvä tietää, millaiseen seuraan on tulossa ja mikä on sen toimintaympäristö. Mutta tulijoita varmasti riittää. Kaikki tietävät, ainakin tämän kauden jälkeen, kuinka ainutlaatuista futiskulttuuria seura ja sen kannattajat levittävät. Kaksi vuottani HIFK:ssa ovat olleet aivan uskomattomat Stadin Kingien ja otteluiden tunnelman myötä. Ensi lauantain ottelu päättää hienon vaiheen elämästäni, ja varmaan kaikki ymmärtävät, ettei näin hienoa seuraa voi koskaan lopullisesti jättää.

Lähde: www.hifksoccer.fi