Santa Claus aikoo valittaa Palloliiton päätöksestä

18.12.2012

Suomen Palloliiton liittohallitus hylkäsi kokouksessaan FC Santa Claus Artic Circlen anomuksen siirtää konkurssiin menneen FC Santa Claus Rovaniemi ry:n sarjapaikan uudelle yhdistykselle. FC Santa Claus Artic Circlen puheenjohtaja Juha Eteläinen harmittelee Palloliiton päätöstä ja kertoo Lapin Kansassa seuran valittavan tuomiosta.

Palloliitto kertoi perusteluissaan, ettei FC Santa Claus Artic Circle ottanut vastatakseen FC Santa Claus Rovaniemi ry:n velkoja ja velvoitteita. Eteläisen mukaan kyseessä on näkemysero ja rovaniemeläisseura aikoo viedä asian eteenpäin.

– Emme olleet valmiita ottamaan bingotoiminnasta syntyneitä velkoja niskoillemme. Se on koko tämän kuvion avainkysymys. Urheilulliset velat olimme valmiita hoitamaan, jota oli 30 000 euroa paikallisille yrityksille, Eteläinen valottaa Lapin Kansassa.

- Urheilun oikeusturvalautakunta on ainoa paikka, mistä voimme  hakea muutosta Palloliiton ratkaisuun. Meillä ja Palloliiton lakimiehellä on selkeä tulkinnallinen ero siitä, katsotaanko bingotoiminta jalkapallotoiminnaksi vai ei, Eteläinen toteaa Lapin Kansassa.

– Palloliiton kilpailutoimintaa koskevissa säännöissä sanotaan, että lisenssiä hakevan on vastattava jalkapallotoimintaa koskevista veloista. Näin meitä myös neuvottiin tekemään, kun kysyimme asiaa liitosta, Eteläinen kertoo.

Eteläisen mukaan FC Santa Claus Artic Circlen taival ei lopu, vaikka paikkaa Kakkosesta ei tulisikaan. Todennäköisesti pelit jatkuisivat sitten Nelosessa.

– Ei missään nimessä. Jos pelit jatkuvat Nelosessa niin nousemme sitten sieltä ylös, Eteläinen totesi

Lähde: Lapin Kansa