Valeri Minkenen lähellä siirtoa Itävaltaan

13.12.2012

Viron pääsarjaseura FC Floran syksyllä jättänyt Valeri Minkenen vieraili marraskuun lopussa Itävallan toisella sarjatasolla pelaavan TSV Hartbergin testissä.

23-vuotias keskikenttäpelaaja vakuutti testijaksonsa aikana Hartbergin valmennusjohdon, ja sopimusneuvottelut kuudennella sijalla Itävallan ykkösdivisioonassa olevan Hartbergin kanssa ovat käynnissä.

– Minkenen esiintyi todella vahvasti Hartbergissä. He haluavat hänet ehdottomasti. Tällä hetkellä neuvottelemme sopimuksesta ja muista yksityiskohdista, Minkesen agentti Jan Dreyer vahvistaa Kymppipaikalle.

– Seuran valmentaja Paul Gludovatz on yksi Itävallan parhaista, ja hän on valmentanut muun muassa David Alabaa [Bayern München] ja Marko Arnautovićia [Werder Bremen].

– Kiinnostusta on myös muutamista muista seuroista, mutta tällä hetkellä Hartberg tuntuu hyvältä vaihtoehdolta juuri valmentaja Gludovatzin takia.

Viron pääsarjan parhaisiin pelaajiin kuulunut Minkenen jätti FC Floran syksyllä seuran ajauduttua talousvaikeuksiin. Minkenen ehti pelata Florassa kolme kautta ja tehdä 96 pelaamassaan ottelussa 25 maalia. Veikkausliigassa Minkenen on edustanut FC Hakaa.

Jan Dreyerin mukaan Suomi on pelaajamarkkinoiden kannalta tällä hetkellä erityisen kiinnostava maa.

– Minä ja kollegani seuraamme tällä hetkellä erittäin intensiivisesti suomalaispelaajia.

Kymppipaikka.fi / JM

VEIKKAUSLIIGAN TARINAT JA SANKARIT -KIRJA

Katso lisätiedot: www.tarinatjasankarit.net