Ykkösen ja Naisten Liigan kuukauden parhaat valittu

Ykkösen ja Naisten Liigan kuukauden parhaat valittu

08.6.2016

KPV:n Washilly Tshibasu on valittu Ykkösen ja TPS:n Jutta Rantala Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajaksi on valittu TPS:n Jutta Rantala. Valinnan suoritti tuttuun tapaan JPY, eli pelaajat itse.

Rantala on heilutellut toukokuussa ahkerasti maaliverkkoja ja yhteensä osumia on koossa yhdeksän kappaletta. Se oikeuttaa maalipörssin toiseen sijaan. Rantalan väkevä toukokuu toi ansaitusti valinnan kuukauden pelaajaksi.

- Ihanalta tuntuu, mahtava fiilis. En osannut odottaa tätä, iloitsee Rantala.
Rantala on muodostanut tehokkaan duon Ria Ölingin kanssa. Kahdestaan he ovat ampuneet TPS:lle 16 osumaa yhdeksässä ottelussa.

- Rian kanssa on onnistunut yhteispeli hyvin. Maaleja on aika paljon hakattu treeneissäkin.

Köyliöläinen Euran Pallon kasvatti Rantala on noussut tällä kaudella Naisten Liigan parrasvaloihin. Viime kauden hän pelasi NiceFutiksen riveissä, mutta täksi kaudeksi hän siirtyi Turkuun.

- Viime vuosina on tullut treenattua enemmän ja se alkaa näkymään. Aika hyvin olen tällä kaudella onnistunut peleissä ja tullut kivasti maaleja, Rantala toteaa.
Mikä tekee Rantalasta niin hyvän maalintekijän?

- Olen varmaan röyhkeä ja ihan hyvä viimeistelijäkin.

TPS:n kausi alkoi hieman yskähdellen, mutta viimeisestä kuudesta ottelusta on saldona viisi voittoa ja yksi tasapeli.

- Nälkä on kova ja jokainen haluaa voittaa näitä pelejä. Tavoitteet on asetettu ja ne ovat aika korkealla. Niitä kohti mennään ja mitalia haetaan.

Washilly Tshibasu loistaa KPV:ssa

KPV:n Washilly Tshibasu on valittu Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaajaksi. Valinnan suoritti JPY, eli pelaajat itse.

Tshibasu on ollut koko alkukauden isossa roolissa, kun nousijajoukkue KPV on napannut itselleen Ykkösen sarjataulukon piikkipaikan. Tshibasu on tehnyt tällä kaudella jo kuusi maalia.

- Olen todella iloinen, että olemme pelanneet koko joukkueena näin hyvin ja saan olla mukana osana sitä, Tshibasu kertoo.

KPV:n meno on ollut vakuuttavaa. Seitsemästä pelistä on kertynyt 16 pistettä.

- Sitä ei voi kieltää, etteikö alku olisi ollut hyvä. Fiilikset ovat loistavat tällä hetkellä, mutta pelejä on vielä runsaasti jäljellä. Pitkä tie vielä edessä, Tshibasu korostaa.

Tshibasu saapui Suomeen vuonna 2013.

- Alku oli vähän hankala. Saavuin pelaamaan OPS:n riveihin, mutta joukkue ei halunnutkaan minua, enkä saanut kunnollista näyttöpaikkaa OPS:ssa, Tshibasu kertoo.

Oulusta Tshibasu siirtyi KPV:n riveihin, jossa hän siis pelaa edelleen. Kaudella 2015 Tshibasu piipahti myös PS Kemissä.

- Belgiassa pelasin Mouscronin Akatemiassa ja sen jälkeen Royal Antwerpin riveissä. Suomessa viihdyn erinomaisesti, pelaaja kertoo.

- Aikoinaan kun tulin Suomeen, piti minun tehdä päätös parissa päivässä. Se oli nopea aikataulu, Tshibasu muistelee.

Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaajan valitsee aina JPY, eli pelaajat itse.

- Se on hienoa asia, että pelaajat saavat näin äänensä kuuluviin. Itse kuitenkin näen jalkapallon enemmän joukkuelajina, enkä ota valintaa niin henkilökohtaisena. Haluan kiittää kaikkia joukkuekavereitani tästä valinnasta.

Tshibasu palkitaan valinnastaan 19.6., kun KPV saa vieraakseen EIF:n.

www.jpy.fi