Sanna Saarinen. (c) Kymppipaikka.fi / Jussi Eskola

SPL:n akatemiaryhmä tukee lupaavia naispelaajia - "Pystyn panostamaan enemmän jalkapalloon"

19.3.2015

PK-35 Vantaan naisten joukkueen Sanna Saarinen pystyy panostamaan jalkapalloon entistä enemmän Palloliiton järjestämän akatemiatoiminnan avulla.

24-vuotias Saarinen on yksi pelaajista, joka valittiin mukaan naisten maajoukkueen akatemiaryhmään. Palloliitto tukee taloudellisesti kymmentä kotimaassa pelaavaa huippupelaajaa turvatakseen näiden polun huipulle. Akatemiaryhmä tarjoaa pelaajille myös aamuharjoituksia kahdesti viikossa.

- Olin viime vuonna kokopäivätöissä, jolloin se toi omat haasteensa pelaamiseen. Nyt tämä akatemiaryhmään kuuluminen mahdollistaa sen, että teen töitä osa-aikaisesti ja pystyn panostamaan enemmän jalkapalloon, Saarinen kertoo.

Saarinen työskentelee pelaamisen ohessa 10-15 tuntia viikossa IT-alan yrityksen toimistolla. Harjoitustunteja kertyy viikossa noin 20.

- Nyt näiden yhdistäminen sujuu huvin. Ilman tätä liiton tukea, ei olisi mahdollista tehdä osa-aikatöitä, Saarinen toteaa.

Veikkausliigan ympärillä puhutaan paljon ammattilaisuudesta ja puoliammattilaisuudesta. Statusta on kuitenkin vaikea määritellä tarkasti.

- Naisten puolella ammattilaisuus ei ole mahdollista. Ammattimaisesti voi kuitenkin tehdä hommia siellä kentällä. Toki jos painaa 40 tuntia töitä ja juoksee koulussa koko ajan, niin ei välttämättä energiaa jää tarpeeksi sinne kentälle.

Kausi alkaa kuukauden päästä

Naisten Liigassa pelataan ensimmäinen kierros 18. päivä huhtikuuta. PK-35 Vantaa on hallitseva Suomen mestari.

- Talvi on mennyt hyvin. Totta kai mestaruus on tavoite myös tänä vuonna. Toinen iso juttu meille on Mestarien liiga, jossa haluamme päästä lohkovaiheesta jatkopeleihin, Saarinen toteaa.

Naisten Suomen Cup pyörähti käyntiin jo aikaisemmin talvella. Nyt edessä on 2.kierros. PK-35 Vantaa matkustaa lauantaina Åland Unitedin vieraaksi.

- Siinä on hyvät ja huonot puolensa, että jo tässä vaiheessa tulee vastaan viime kauden hopeajoukkue. On hyvä saada kova peli tässä vaiheessa. Jossain vaiheessa ne kaikki on kuitenkin voitettava, jos cupin haluaa voittaa.

Veikkausliigassa joukkueet pelaavat ympäri talven kilpailullisia pelejä Liigacupissa. Naisten Liigan joukkueille ei ole olemassa mitään virallista sarjaa talveksi.

- Pelaamme kuitenkin paljon treenipelejä muita liigajoukkueita vastaan. Kyllä se lähtee pelaajien omasta asenteesta, että miten niihin peleihin lähtee. En näe sitä ongelmana, että virallisia pelejä ei juurikaan ole, Saarinen sanoo.

PK-35 Vantaa aloittaa kautensa Naisten Liigassa 18.4. kotipelillä Turun Palloseuraa vastaan.

Jalkapallon Pelaajayhdistys - Pelin ja Pelaajan puolella