HIFK nappasi maukkaan voiton sarja-avauksessa

28.4.2011

Nousijajoukkue HIFK nappasi torstaina maukkaan kotivoiton, kun Viikingit kaatui maalein 3-2. Ottelun kaikki maalit syntyivät toisella jaksolla.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla ei maaleja nähty. Peliä hallitsi lievästi Viikingit, mutta HIFK loi kuitenkin paremmat maalipaikat.

HIFK aloitti maalinteon heti toisen jakson alussa, kun 48.minuutin kohdalla Jonas Britschgi karkasi pitkän syötön jälkeen Viikinkien topparien välistä läpiajoon ja sijoitti pallon varmasti ohi Aapo Kiljusen. Viikingit nousi hetkeä myöhemmin tasoihin, kun Eero Peltonen pääsi puskemaan irtopallon lähietäisyydeltä verkkoihin.

HIFK kuitenkin kuittasi 59. minuutin kohdalla. Timo Priha puski pallon vapaapotkusta ohi Kiljusen.

Lopussa maalivahti Kiljunen kaatoi vaarattomassa tilanteessa Sami Okkosen ja pallo vietiin pilkulle. Britschgi laukoi 11-metrisen varmasti verkon perukoille.

Pelin yliajalla Kalle Sotkan vapaapotku painui kaukaa IFK:n maalin takakulmaan, kun kukaan pelaajista ei palloon yltänyt. Lisämaaleja ei enää nähty ja näin HIFK nappsi 3-2-voiton.

HIFK:n voiton takuumiehinä olivat hyvän pelin pelanneet topparit Petri Heinänen ja Anssi Tamminen, kahden maalin mies Jonas Britschgi sekä laitapakkina hyvin pelannut Timo Priha.

Viikingeistä esille nousivat aktiivisesti pelannut Jussi Peteri sekä kaksinkamppailut kovalla prosentilla voittanut Heikki Pulkkinen.