maajoukkue-logo

Kymppipaikka ennakoi: Helmarien avaukseen pieniä muutoksia

23.2.2021

Helmarit kohtaa tiistaina vieraskentällä Kypoksen EM-karsintojen päätöspelissä.

Koska Suomi on paikkansa EM-kisoihin varmistanut, tehnee päävalmentaja Anne Signeul pieniä muutoksia "normaaliin" avauskokoonpanoon.

Vaikka Suomi ei pelistä pakkovoittoa tarvitse, päävalmentaja tuskin lähtee tekemään isoja muutoksia avaukseen. Maaotteluita on sen verran vähän, että kaikki pelit pitää hyödyntää oman pelitavan harjoitteluun. Ja voitto tuo myös tärkeitä pisteitä FIFA-rankingiin, joka vaikuttaa mm. tuleviin arvontakoreihin.

Suomen selkeä ykkösmaalivahti on Tinja-Riikka Korpela. Hän pelannee myös tiistaina Suomen maalissa. Penkillä jatkavat edelleen Anna Tamminen ja Paula Myllyoja

Oikea pakki Tuija Hyyrynen on sivussa tiistain ottelusta. Hänen paikkansa ottanee Elli Pikkujämsä, joka on viime peleissä tullut vaihdosta sisään. Pikkujämsä pystyy pelaamaan monella eri pelipaikalla ja nyt häntä on hyvä ajaa sisään laitapakkina. Puolustuslinjan kolme muuta pelaajaa ovat normaalisti olleet Anna Westerlund, Natalia Kuikka ja Emma Koivisto. Kolmikko jatkanee avauksessa, mutta hyvin mahdollisesti Signeul voi vaihtaa jo pelin tauolla kentällä Anna Auvisen, joka saisi näin tärkeitä minuutteja myös A-maajoukkueessa.

Keskikentän keskustassa Suomen paras pari on ollut Eveliina Summanen ja Emmi Alanen. Summanen on ollut viime peleissä Suomen parhaimmistoa ja hän jatkanee avauksessa. Keskikentän toisen paikan ottanee tiistaina Olga Ahtinen, joka on viime aikoina maajoukkueessa pelannut vähemmän. Jos Suomen peli ei toimi, Alanen tulee kentälle jo hyvissä ajoin.

Oikealla laidalla on pelannut Ria Öling, mutta hän on sivussa tiistain pelistä. Hänen paikalleen nousee joko Amanda Rantanen, Iina Salmi tai Nora Heroum. Oikealla laidalla on pelannut paljon Adelina Engman. Nyt Signeul antanee näyttöpaikan Kaisa Collinille.

Suomen kärkiparina Portugalia vastaan pelasi Linda Sällström ja Sanni Franssi. Heidän paikallaan voi myös pelata Collin, mutta yksi yllätyskortti voisi olla Jutta Rantala, joka ei maajoukkueessa ole vielä kunnolla vastuuta saanut. Seurajoukkueissaan Rantala on tykittänyt maaleja tehokkaasti viimeiset vuodet. Franssi ja Sällström pelasivat molemmat täydet minuutit perjantaina, joten Signeul hakee varmasti tuoreita jalkoja hyökkäykseen.

Suomen avauskokoonpano / Kymppipaikan arvio:
MV: Korpela
P: Pikkujämsä-Westerlund-Kuikka-Koivisto
KK: Heroum-Summanen-Ahtinen-Collin
H: Franssi-Rantala