maajoukkue-logo

"Harmittaa älyttömästi" - U19-tyttöjen EM-lopputurnaus peruttu kokonaan

24.2.2021

UEFA on päättänyt perua alle 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien EM-turnaukset tältä vuodelta koronapandemian takia.

UEFA:n johtoryhmä perusteli päätöstään koronapandemian aiheuttamilla rajoituksilla. Vallitsevan koronatilanteen ja esimerkiksi matkustamiseen vaikuttavien rajoitusten takia EM-karsintaturnausten läpivieminen olisi ollut hyvin haastavaa.

U19-tyttöjen piti puolestaan pelata EM-karsintaturnauksensa huhtikuussa Bulgariassa. Lopputurnaus oli määrä pelata heinä-elokuun vaihteessa Valko-Venäjällä.

Joukkueen päävalmentaja Arttu Pitkäkangas myöntää, että päätös oli joukkueelle iso pettymys, vaikka sitä osattiin myös odottaa.

– Harmittaa eniten pelaajien ja taustan puolesta, sillä meillä on niin upea joukkue kasassa. Harmittaa älyttömästi, ettemme pääse mittamaan ja näkemään, kuinka pitkälle tällä projektilla olisimme päässeet, valmentaja kertoo Palloliiton sivuilla.

Pitkäkangas ymmärtää kuitenkin, miksi ratkaisuun päädyttiin. Joukkueessakin katseet on käännetty pikkuhiljaa tulevaan.

– Halusimme antaa aikaa sulatella pettymystä ja itkeä itkut, mutta tulevien viikkojen aikana tulen tapaamaan pelaajia ja sitten katsotaan seuraavia askelia. Tämä oli yksi polku, mikä päättyi, mutta monia mahtavia polkuja edessä. Nuorilla pelaajilla on vielä futisura alkuvaiheessa ja mahtavia vuosia edessä. Tärkeintä, että uskaltaa unelmoida ja painaa täysillä hommia niiden eteen.

U19-poikien oli määrä pelata maaliskuussa EM-karsintaturnauksessa maaliskuussa. EM-lopputurnaus piti järjestää kesä-heinäkuussa Romaniassa.