HJK:n naisille merkittävä yhteistyökumppani - "Vahvistaa edelläkävijyyttämme vastuullisena toimijana"

HJK:n naisille merkittävä yhteistyökumppani - "Vahvistaa edelläkävijyyttämme vastuullisena toimijana"

04.3.2021

Suomalaisten tyttö- ja naisjalkapalloilijoiden määrä on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Siitä huolimatta toimintaedellytykset ovat sukupuolille yhä hyvin erilaiset. HJK ja HCL Technologies aloittavat yhteistyön tasoittaakseen näitä eroja.

Suomalainen naisten pääsarjatason jalkapallo täyttää tänä vuonna 50 vuotta. HJK on ollut tienraivaaja ja edelläkävijä ensimmäisen naisjoukkueensa perustamisesta vuonna 1971 saakka. Tyttöjoukkueiden toimintaa on kehitetty järjestelmällisesti vuodesta 2008, jolloin Klubissa pelasi yhteensä 120 tyttö- ja naispelaajaa. Tänään, 13 vuotta myöhemmin, määrä on yli kuusinkertainen.

Seuran tahtotilasta ja pitäjänteisestä työstä tyttöjen ja naisten jalkapallon eteen huolimatta toimintaympäristöissä ja lainalaisuuksissa on yhä suuria eroja.

– Jalkapallo ja naisten rooli lajin sisällä ovat tällä hetkellä kovassa nousussa, mutta meillä on yhä paljon kiinni kurottavaa. Kun saamme taaksemme tällaisia merkittäviä tukijoita, voimme vapauttaa resursseja perustoiminnasta niihin tekijöihin, jotka nostavat tasoamme kentällä. Tätä kautta meillä on mahdollisuus nostaa vähitellen koko sarjan tasoa, HJK:n keskikenttäpelaaja Essi Sainio taustoittaa tilannetta.

HJK on aloittanut yhteistyön kansainvälisen HCL Technologiesin kanssa tasoittaakseen konkreettisesti pelikenttien eroja. Ensimmäisenä askeleena HCL Technologies kantaa HJK Naisten harjoitusten ja otteluiden kenttävuorojen kustannukset.

– Haluamme HJK:ssa toimia arvovalintojen esikuvana, jossa jokainen klubilainen on yhtä tärkeä. Hieno yhteistyömme HCL Technologiesin kanssa vahvistaa edelläkävijyyttämme vastuullisena toimijana, jolla pystymme tarjoamaan HJK naisten edustusjoukkueelle entistä paremmat valmiudet keskittyä huippusuorituksiin niin kentällä kuin sen ulkopuolella, HJK:n myyntijohtaja Esko Villman summaa.

Sosiaalisesti vastuullisena ja kestävän kehityksen ohjaamana HCL uskoo yhteisöä tukevien ja monimuotoisuutta edustavien ekosysteemien luomiseen. Yhtiön laaja-alaiset aloitteet tukevat lahjakkaita naisia kaikilla hallinnon tasoilla.

– HCL on sitoutunut huomioimaan monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden kaikessa toiminnassaan. Olipa kyseessä liike-elämä, urheilu tai yhteiskunta laajemmin, teemme kovasti töitä kaikille tasapuolisten toimintaedellytysten luomiseksi. HCL:n aate tasa-arvosta ja paikallisten yhteisöjen tukemisesta tukee käynnissä olevia investointejamme Suomeen. Yhteistyömme HJK:n kanssa on seuraava askel HCL:n jatkuvassa sitoumuksessa urheilualan naisiin, kertoo Pankaj Tagra, HCL Technologiesin varatoimitusjohtaja & Pohjoismaiden ja DACH-alueen johtaja.

Lähde: www.hjk.fi