TU19 toiseen voittoon Islannista

TU19 toiseen voittoon Islannista

13.3.2014

Suomen alle 19-vuotiaiden (1.1.1995) tyttöjen maajoukkue voitti Islannin kaksoismaaottelun toisessa osassa 2-0 (1-0). Ensimmäinen taisto päättyi suomalaisten 4-1-voittoon.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran tiistaina ja Suomi otti suvereenin 4-1 (2-0)-voiton. Torstaina sävelet olivat tasaisemmat.

- Pelasimme tänään surkeasti, mutta tulipahan voitto, päävalmentaja Marianne Miettinen tokaisi SPL:n sivuilla.

Suomi osasi arvioida, että Islanti sisuuntuisi tiistain tappiosta ja näin kävikin. Joukkue pelasi selvästi tiiviimmin ja suomalaisilla oli usein liian kiire ratkaiseviin pystysyöttöihin.

Ottelun avausmaali syntyi 38. minuutilla. Julia Tunturi asettui antamaan vapaapotkua noin 18 metristä ja upottikin sen komeasti vasemmalla jalallaan maalin yläkulmaan. Ensimmäisellä puoliajalla lähellä maalintekoa oli myös Sanni Franssi, joka kuitenkin sai Natalia Kuikan keskitykseen avoimesta paikasta huonon osuman.

Islanti pelasi kompaktimmin kuin tiistaina, mutta äärimmäisen vaarallisille maalipaikoille ei sekään päässyt. Tilanteet syntyivät lähinnä keskityksistä ja kulmapotkuista. Suomi laittoi sinetin Islannin tasoituspyrkimykselle 90. peliminuutilla. Tunturi syötti Vera Saastamoiselle, joka nosti pallon hallitusti yli maalivahdin ja verkon perukoille.

Miettisen joukot loivat maaliensa lisäksi yhteensä noin kolme, neljä hyvää tilannetta, mutta enempää osumia torstaina ei nähty.

- Olen ylpeä joukkueesta, että voitimme huonollakin pelillä. Tämä joukkue on pelannut nyt viisi peliä yhdessä ja voittanut kaikki. Ensimmäinen peli täällä oli hyvä. Ehkä tämän toisen piti mennä näin, jotta meillä jää nälkää tulevaan.

Miettinen valitsee ensi keskiviikkona kokoonpanonsa Suomessa huhtikuun alussa pelattavaan EM-jatkokarsintaturnaukseen.

- Sain täältä pelaajatarkkailun kannalta paljon tietoa. Jokainen pelasi otteluissa yhteensä yli puoliajan verran. Minulla on jo ajatuksia, millainen joukkueesta tulee.

- Täytyy myös nostaa hattua pelaajille, jotka kävivät viikon aikana myös ylioppilaskirjoituksissa. Nämä pelaajat ovat todellisia huippu-urheilijoita sekä kentällä että sen ulkopuolella, luotsi kehui.

Suomi kohtaa EM-jatkokarsinnassa Serbian, Tanskan ja Englannin.

Suomi-Islanti 2-0 (1-0)
38' 1-0 Julia Tunturi
90' 2-0 Vera Saastoinen (Tunturi)

Suomen kokoonpano
12 Linda Säätelä KF10
2 Natalia Kuikka Merilappi United
13 Katariina Naumanen Pallokissat ->> 65. 4 Tiia Peltonen PK-35
14 Jenny Vuorenlinna VIFK
5 Paula Auvinen Pallokissat
16 Veera Viitikko HJK ->> 65. 6 Sini Laaksonen TPS
8 Erika Winter Pallokissat ->> 46. 10 Anni-Maija Kauppila Pallokissat
17 Julia Säppi HJK ->> 65. 15 Emilia Alajääski Åland United
7 Julia Tunturi TPS
11 Vera Saastamoinen HJK
9 Sanni Franssi VJS ->> 65. 18 Hanna Lönnqvist VIFK

Vaihdossa:
1 Velma Oikarinen PK-35
3 Veera Vehviläinen Pallokissat

Lähde: www.pallokissat.fi