Suomalaisjoukkueiden taival päätökseen Eurooppa-liigassa

20.7.2018

FC Lahden, KuPS:n ja Ilveksen urakka Eurooppa-liigan karsinnoissa päättyi heti karsintakierroksella.

FC Lahti oli hävinnyt ensimmäisen osaottelun kotikentällään islantilaiselle Hafnarfjördurille 0-3 eikä pystynyt kuromaan eroa kiinni toisessa osaottelussa. Toinen osaottelu päätty maalittomaan tasapeliin.

KuPS joutui ensimmäisessä ottelussa taipumaan FC Kööpenhaminalle 0-1, mutta tasoitti yhteistulokset vartti ennen loppua, kun Rasmus Karjalainen onnistui maalinteossa. Kuusi minuuttia myöhemmin tanskalaisille vihellettiin kuitenkin rangaistuspotku, jonka Denis Vavro pisti verkkoon eikä KuPS enää noussut tasoihin.

Ilveksen matka tyssäsi Slavia Sofian käsittelyssä. Bulgarialaiset lähtivät toiseen osaotteluun 1-0-johtoasemassa ja pitivät asetelmansa myös toisessa voittamalla 2-1. Galin Ivanov vei Slavian johtoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta Marius Noubissi tasoitti toisen puoliskon alussa. Ilveksen riemua ei kauaa kuitenkaan kestänyt, kun Ivanov onnistui heti seuraavalla minuutilla ja sinetöi Slavian jatkopaikan.