Ykkösen pelaajan ura päättyi sydänvikaan - "Terveys menee kaiken edelle"

Ykkösen pelaajan ura päättyi sydänvikaan - "Terveys menee kaiken edelle"

18.7.2018

Ykkösen kesäkuun pelaajaksi valitun Jaakko Rantasen ura loppui yllättäen, kun hänellä todettiin geneettinen sydänvika, joka teki huippu-urheilemisen mahdottomaksi. Rantanen myöntää shokkiuutisen olleen kova paikka.

Rantaselle tehtiin sopimukseen kuuluva sydänfilmi ennen kauden alkua ja niistä ilmeni, että Rantasella oli geenivirhe, jonka vuoksi hän ei voi enää pelata huipputasolla.

– Ei minulla ollut mitään oireita eikä mitään. Koko juttu tuli ihan puskista, kun minulle siitä kerrottiin. Siinä tuli tosi surullinen olo ja kyyneleitäkin vuodatettiin, kun ymmärsin uran loppuneen.

Hakan kapteenina toiminut Rantanen lähestyi 25-vuotiaana uransa parhaita pelivuosia. Uran päättyminen kuin seinään otti koville.

– On ollut vaikeaa, Rantanen myöntää.

– Olen kuitenkin pystynyt juttelemaan asiasta perheen ja ystävien kanssa sekä kävin kerran myös JPY:n urheilupsykologin kanssa juttelemassa, että olen saanut jutella myös ammattilaisen kanssa. Tunteet ovat menneet aika laidasta laitaan.

Hän kuitenkin tiedostaa, että terveys on kaikista tärkeintä eikä sen kanssa voi ottaa riskiä.

– Täytyy yrittää ajatella positiivisesti, vaikka tässä on ehtinyt kulua vasta vähän aikaa. Terveys menee kuitenkin kaiken edelle. Se on se kaikista tärkein asia.

Lopettamista helpotta syksyllä puhaltavat uudet tuulet, kun Rantanen sai opiskelupaikan Tampereen Ammattikorkeakoulusta. Keskittyminen uran jälkeiseen elämään onkin jo alkanut.

– Koulu kestää 3,5 vuotta ja se on sitten seuraavaksi ohjelmassa. Futiksen suhteen en osaa vielä sanoa, jos alkaisin vaikka valmentamaan jossain vaiheessa.

– Haluan vielä kiittää kaikkia, jotka ovat olleet uran aikana mukana ja tukemassa minua, Rantanen sanoo vielä lopuksi.

www.jpy.fi