U19-maajoukkue kukisti Makedonian

13.10.2015

Suomen alle 19-vuotiaat (1.1.1997) pojat päättivät EM-alkukarsintaturnauksen voitokkaasti isäntämaa Makedoniaa vastaan. Ottelu päättyi Suomen 2-1 -voittoon.

Ottelussa sattui ikävä kolari jo pelin alussa, kun erotuomari törmäsi Suomen Leo Väisäsen kanssa. Väisänen vaihdettiin ensin, tuomari hieman myöhemmin.

Ensimmäinen puoliaika oli Skopjessa maaliton, mutta toisella puolikkaalla alkoi tapahtua. Suomi siirtyi johtoon 57. minuutin kohdalla. Roni Peiponen pelasi laidalla hyvän kombinaation ja murtautui maalintekoon.

Suomi tuplasi johtonsa 12 minuuttia myöhemmin. Oskari Jakonen ryntäsi läpiajoon eikä erehtynyt paikastaan.

Makedonia pääsi vielä maalin päähän, kun Petar Petkovski onnistui rangaistuspilkulta muutama minuutti ennen täyttä aikaa.

- Nostan hattua pojille. Ilme ja sitoutuminen olivat läpi turnauksen vahvaa luokkaa, Suomen valmentaja Jarkko Wiss tuumi.

Italia ja Englanti pelasivat samanaikaisesti maalittomana tasapelin, joten kolmesta pelistään neljä pinnaa kerännyt Suomi sijoittui lohkossa kolmanneksi. Suomen mahdollinen jatkopaikka riippuu muiden lohkojen tuloksista.

- Lohko oli kova, mutta tulimme tänne jatkopaikka mielessä. Kopissa on pettyneitä jätkiä. Toki ohuet mahdollisuudet jatkoon on vielä olemassa, Wiss totesi.

Makedonia-Suomi 1-2 (0-0)
57. min Roni Peiponen 0-1
69. min Oskari Jakonen 0-2
84. min Petar Petkovski 1-2