U18-pojat Baltic cupiin Liettuaan nimetty

U18-pojat Baltic cupiin Liettuaan nimetty

24.5.2018

Syksyllä U19-poikien EM-karsinnat aloittava vuonna 2000 syntyneiden ikäluokka osallistuu kesäkuun alussa Liettuassa pelattavaan Baltic Cupiin.

Päävalmentaja Kai Nyyssönen on valinnut joukkueensa Liettuaa, Viroa ja Latviaa vastaan. Valinnat on tehty yhteistyössä Juha Malisen kanssa, joka leireilee EM-kotikisoihin valmistautuvan U19-joukkueen kanssa viikkoa aiemmin. EM-kisajoukkueen kokoonpanoon nousi tällä kertaa peräti seitsemän vuonna 2000 syntynyttä ja kaksi 2001.

Nyyssösen joukkueeseen tehtiin hieman ennen julkaisua yksi muutos, kun maalivahti Atte Paunio jäi sivuun loukkaantumisen vuoksi. Tilalle nostettiin Viljami Sinisalo. Tomi Kult ja Veka Pyyny puolestaan tavoittelevat maajoukkuedebyyttejä.

- Sekoitamme nyt ensimmäistä kertaa ikäluokkia, kun Erkan (V. Lehtola) projekti U17-joukkueen kanssa päättyi maaliskuussa. Eli pääsemme nyt katsastamaan viime vuonna ja tänä keväänä onnistuneita vuonna 2001 syntyneitä pelaajia, Nyyssönen toteaa Palloliiton sivuilla.

- U19-poikien EM-kisat on kesän tärkein tavoite ja kun se projekti on ohi, keskitytään taas seuraaviin karsintoihin. Kisoista tulee upea kokemus sinne pääseville. Kuulostaa kliseiseltä, mutta me taas pääsemme nyt kokeilemaan uusia pelaajia ja se on arvokasta.

Turnauksen ohjelma on varsin tiukka, sillä ensimmäisen ja toisen ottelun välillä ei ole edes vuorokautta.

- Erityisen mielenkiintoinen vastus on Viro, sillä olemme syksyllä samassa karsintalohkossa. Odotan tasaisia pelejä kaikin puolin. Käymme läpi ja tiedostamme vastustajien vahvuudet, mutta ennen kaikkea kehitämme omaa pelaamistamme. Turnaus tulee meille hyvään saumaan ja kansainväliset pelit yleensäkin ovat aina todella tärkeitä, sekä meille joukkueena että pelaajille yksilöinä.

Suomi kohtaa U19-poikien EM-alkukarsinnoissa lokakuussa Tanskan, Italian ja Viron.

Baltic cupin ottelut:
6.6. klo 17 Liettua-Suomi, Panevezys
7.6. klo 13 Suomi-Viro, Siauliai
9.6. klo 11 Latvia-Suomi, Siauliai

Suomen joukkue:
Otto Huuhtanen Newcastle United FC
Viljami Sinisalo Aston Villa FC
Terry Ablade FC Jazz
Jusif Ali Ilves
Selman El Baset FC Ingolstadt 04 (4.-8.6.)
Roope Huhtala Ilves
Niklas Jokelainen Ilves
Tommi Jäntti HJK
Tariq Kazi Ilves
Jesper Karlsson TPS
Jyri Kiuru HJK
Arttu Kotanen PEPO
Tomi Kult FC Lahti
Johannes Kytilä KuPS
Jean-Claude Mabinda HJK
Tuomas Ollila HJK
Eetu Pellikka KuPS
Veka Pyyny RoPS
Patrik Raitanen Liverpool FC
Maximus Tainio Tottenham Hotspur FC

Lähde: www.palloliitto.fi