U16: Suomi kaatoi Viron - Eremenko teki kaksi maalia

28.6.2015

Suomen alle 16-vuotiaitten (1.1.1999) poikien maajoukkue avasi Baltic Cupin ottelulla Viroa vastaan. Isännät kaatuivat maalijuhlissa lukemin 4-2 (2-1).

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, sillä ensimmäiseen varttiin Otepäässä nähtiin kolme maalia. Avausosumasta vastasi Viro, kun peliä oli pelattu vain kolme minuuttia. Pitkä syöttö yllätti Suomen linjan ja virolaiskärki pääsi sijoittamaan tarkasti illan ensimmäisen maalin.

Suomi ei nopeasta takaiskusta säikähtänyt vaan tasoitti kamppailun kahdeksan minuuttia myöhemmin. Alex Bradley tarjoili ja Sergei Eremenko sijoitti pallon pussiin.

Vain kolme minuuttia tästä ja Suomi johti jo peliä. Nyt Timo Stavitski antoi hyvän syötön takaviistoon ja Niklas Jokelainen pääsi laukomaan suomalaiset johtoon.

Taukoa vietettiin Suomen maalin johdossa, mutta lisää onnistumisia nähtiin 54. minuutin kohdalla. Silloin maalin makuun pääsi sijoituksellaan Saku Ylätupa. Kolme minuuttia myöhemmin Ylätupa oli junailemassa jo Suomen neljättä maalia. Sen viimeisteli Eremenko.

Läpi ottelun vaarallisia erikoistilanteita viljellyt Viro pääsi vielä kaventamaan 62. minuutilla. Isäntien toinen maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta.

- Kenttä oli aika kova ja pallo eli paljon koko ajan. Keskikentällä nähtiin paljon kaksinkamppailuja ja peli oli aika rauhatonta, maajoukkuevalmentaja Kimmo Lipponen pohti.

Voitto oli luonnollisesti Lipposen mieleen.

- Maalit olivat ihan hienoja ja olihan tämä kaikkiaan hyvä taisteluvoitto, Lipponen huomauttii.

Sunnuntaina Suomi kohtaa Otepään Tehvandi staadionilla Latvian. Ottelu alkaa kello 14.

Suomi-Viro 4-2 (2-1)

3. min 0-1
11. min 1-1 Sergei Eremenko
14. min 2-1 Niklas Jokelainen
54. min 3-1 Saku Ylätupa
57. min 4-1 Sergei Eremenko