TU19-maajoukkue murskaavasti lohkovoittoon

20.9.2015

Suomen alle 19-vuotiaiden (1.1.1997) tyttöjen maajoukkue voitti EM-karsintaturnauksen päätösottelussaan Hämeenlinnassa Puolan 7-3 (3-1). Tulos tiesi Suomelle lohkovoittoa.

Ottelu sai Suomen kannalta huonon alun, kun Puola siirtyi epäonnistuneen purun jälkeen johtoon. Pallo pomppasi Dominika Grabowskajasta suoraan maaliin.

Suomi ei takaiskusta pitkään murehtinut. Vain reilu minuutti ehti kulua, kun Heidi Kollanen jatkoi pallon Katriina Kuoksalle ja peli oli tasan.

Kollanen vei Suomen johtoon 26. minuutin pelin jälkeen. Roosa Bröijer antoi hyvän läpisyötön ja Kollanen sijoitti pallon tolpan juureen.

Suomen kolmas maali syntyi Olga Ahtisen antaman kulmapotkun jälkitilanteesta.  Maaria Roth pääsi lopulta tuikkaamaan pallon Puolan verkkoon.

Toisella puoliajalla maalijuhlat jatkuivat. Suomi karkasi Kuoksan, Kollasen ja Anni Miettusen maaleilla jo viiden maalin johtoon, mutta päästi hieman harmittaen lopussa Puolan tekemään kaksi.

Kuoksan hattutemppu kaunisteli toki lukemia vielä muutama minuutti ennen loppua.

- Erikoinen ottelu. En olisi ennen pelin alkua uskonut, että maaleja tulee näin paljon, maajoukkuevalmentaja Marianne Miettinen tuumi Palloliiton sivuilla.

- Puolan lopun kavennukset harmittavat, mutta toisaalta kun tekee maaottelussa seitsemän maalia, niin sen on hyvä suoritus. Ei Puola mikään huono joukkue kuitenkaan ole.

EM-karsinnat jatkuvat keväällä ja ennen niitä Suomi leireilee vielä kahteen otteeseen.

Puola-Suomi 3-7 (1-3)