TU18-maajoukkue voitti Itävallan

13.6.2014

Suomen alle 18-vuotiaiden (1.1.1996) tyttöjen maajoukkue nappasi 2-1 (1-1) -voiton Itävallasta kaksoismaaottelun ensimmäisessä osassa. Suomen maaleista vastasivat Julia Tunturi ja Heidi Kollanen.

Suomi avasi ottelun hyvin ja loi ensimmäisen paikkansa jo neljännellä minuutilla. Linnea Hjerpe pääsi puolittain läpi, mutta nosto maalivahdin yli ei aivan onnistunut. Neljä minuuttia myöhemmin oli Emma Heikkilän vuoro. Hänen laukauksensa painui hieman yli maalin. Itävalta sai kymmenen minuutin pelin jälkeen hieman otetta pelitapahtumista, mutta Suomi käänsi voimasuhteet noin 25 minuutin jälkeen. Puoliaikojen puolessa välissä pidettiin sovitusti juomatauko kovan helteen vuoksi. Suomi hyödynsi tauon ja pääsi heti 33. minuutilla johtoon. Heikkilä syötti Julia Tunturin läpi, joka laukoi komeasti takayläkulmaan.

Marianne Miettisen joukoilla oli mahdollisuus lisätä johtoa vielä ennen taukoa. Heidi Kollanen oli Tunturin syötöstä läpi, mutta veto viuhui hieman ohi.

Itävalta tuli toiseen 45-minuuttiseen vahvemmin ja loi paikkoja. Tasoitus syntyi 70. minuutilla sivuvapaapotkusta. Pallo pelattiin ensin maalin taka-alueelle ja sieltä keskelle. Maalivahti Inkeri Niemi torjui ohjauksen, mutta jatkopallon vei emäntäjoukkue ja iski tilanteesta maalin.

Itävallan parhaat tilanteet tulivat järjestään erikoistilanteista. Suomi ei kuitenkaan lannistunut vaan jatkoi pelaamista. Neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Emma Santamäki avasi taistelutilanteen jälkeen keskeltä. Tuttu kaksikko toimitti pallon verkon perukoille, kun Tunturi syötti ja Kollanen viimeisteli.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina klo 12 Suomen aikaa.

Itävalta-Suomi 1-2 (0-1)
33’ 0-1 Julia Tunturi (Emma Heikkilä)
70’ 1-1
86’ Heidi Kollanen (Tunturi)