TU17-maajoukkueelle tappio Itävaltaa vastaan

25.3.2015

Suomen alle 17-vuotiaat (1.1.1998) tytöt kärsivät Itävallalle 2-5 (0-1)-tappion tiistaina. Joukkueet kohtaavat toistamiseen torstaina.

Suomi oli tutkinut vastustajan metkut tarkkaan, mutta joutui silti taipumaan juuri kriittisillä osa-alueilla.

- He pelasivat palloa toppareidemme selustaan, keskittivät ja iskivät kovalla prässillä. Tämä tiedettiin, mutta emme onnistuneet niiden puolustamisessa tai prässin selvittämisessä, kun yritimme avata omaa peliämme, päävalmentaja Marko Saloranta sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

Emännät menivät ensimmäisen kerran johtoon 11. minuutilla. Suomen maalivahti Sonja Rajatalo pelasi pallon toppareille, mutta itävaltalaishyökkääjä pääsi väliin ja nosti pelivälineen yli vahdin ja verkon perukoille. Itävalta pelasi varsinkin ensimmäisellä 40-minuuttisella vahvuuksillaan ja oli Suomea parempi. Salorannan suojatit jäivät prässiin jumiin ja hävisivät liikaa kaksinkamppailuja.

55. minuutilla Itävalta heitti keskityksen sivurajan jälkeen. Syöttö löysi takatolpalle nousseen pelaajan, joka puski maalin noin viidestä metristä. Seuraava osuma syntyi kolmen minuutin kuluttua edellisestä. Hyökkääjä juoksi pystypalloon suomalaistoppareiden taakse ja laukoi maalin tyylikkäästi noin 20 metristä.

Suomi sai kavennuksen tunnin kohdalla. Aada Peltoniemi pelasi puolustajan tontilta pallon Aino Krögerille, joka kuljetti pitkän kuljetuksen. Juuri vaihdosta sisään tullut Onna Ketola sai laittaa pallon lähes maaliviivalta verkkoon. Itävalta jatkoi maalien tehtailuaan pian. Pallo keskitettiin Suomen maalille, mistä sen epäonnekkaasti omiin ohjasi Alina Schrey. Suomen illan toisen osuman teki Kröger Annika Haanpään mainiosta esityöstä. Itävalta kaunisteli vielä lukemia kertaalleen, kun pelikello näytti jo täyttä aikaa.

- He tekivät maaleja kovalla prosentilla, mutta me emme olleet tänään hyviä. Luonnonnurmelle siirtyminen näkyi, mutta emme ala selittelemään mitään. Meillä on parannettavaa yksilö- ja joukkuetasolla. Tämä on tärkeää oppia. Jos he eivät olisi tehneet paikoista maaleja, olisimme voineet tuudittautua tunteeseen, että kaikki on hyvin.

- Käytämme huomisen välipäivän hyvin. Harjoittelemme kertaalleen ja käymme tämän pelin tarkasti läpi, luotsi päätti.

Tessa Rinkinen ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä pelaa nilkkavammansa vuoksi myöskään torstaina. Maalivahti Nea Romppaisen tilannetta tutkitaan. Tiistain ottelussa puolustaja Jade Bergius sai kovan tällin, mutta muuten pelaajiston pitäisi olla kunnossa torstain revanssia varten.