RoPS nimesi uuden päävalmentajan

RoPS nimesi uuden päävalmentajan

18.10.2019

Rovaniemen Palloseuran miesten edustusjoukkueen tuleva päävalmentaja on Vesa Tauriainen.

Tauriaisen sopimus on pituudeltaan 2 vuotta. Tauriainen astuu uuteen tehtäväänsä marraskuun alussa.

Vesa Tauriainen on entinen pääsarjatason hyökkääjä, joka päättyvällä kaudella valmensi RoPS:n reservijoukkue RoPS/2:n Miesten Kakkosen kärkijoukkueiden joukkoon.

Siviilitöissään Tauriainen on toiminut Lapin Urheiluakatemian jalkapallon lajivastaavana 2000-luvun alusta saakka. Hän on valmentanut pääsarjatasolla mm. Myllykosken Palloa sekä FC KooTeePeetä. MyPa:ssa Tauriainen voitti sekä Suomen Cupin että Veikkausliigan mestaruuden.

Vesa Tauriainen tuntee Rovaniemen Palloseuran organisaation ja joukkueet. Hänellä on ollut vahva panos RoPS:n junioritoiminnan kehittämisessä, jonka lisäksi reservijoukkueen vastuuvalmentajana hänellä on jo entuudestaan tiivis yhteys miesten edustusjoukkueeseen.

Koulutukseltaan Tauriainen on liikuntatieteiden maisteri. UEFA Pro valmentajatutkinto hänellä on hankittuna vuodelta 2016.

- Oli jo aikakin, että saimme Vesasta seuramme päävalmentajan, RoPS:n toimitusjohtaja Risto Niva sanoo.

- Vesa on ollut ehdolla tähän pestiin aikaisemminkin. Hän on huippuvalmentaja, ja tehnyt erinomaista työtä niin akatemiassa kuin nyt reservijoukkueenkin parissa.

Tauriaisen myötä RoPS:n valmennusjohto tulee uudistumaan. Hän tuo mukanaan oman näkemyksensä jalkapallosta, mutta halua säilyttää pelaamisessa myös tutun ropsilaisuuden.

- Haluan vaalia sitä, mitä täällä on jo tehty, eli kehitämme pallonhallintaan perustuvaa pelaamista, Tauriainen kertoo.

- Samalla haluaisin, että olisimme jatkossa entistä juoksuvoimaisempia. Korostamme pelaajien urheilullisuutta, joka tulee näkymään niin valmennuskulttuurissa kuin pelaajavalinnoissakin.

Vesa Tauriaisen myötä RoPS saa ensimmäisen rovaniemeläisen päävalmentajan 15 vuoteen. Oman seuran valmentaminen on luonnollisesti tärkeää myös Tauriaiselle itselleen.

- Seura on minulle henkilökohtaisesti tärkeä. On hienoa, että saan valmentaa omassa kotikaupungissani Suomen korkeimmalla sarjatasolla, Tauriainen kiittelee.

www.rops.fi