Jalkapallon Pelaajayhdistys: Seurojen toimittava vastuullisesti!

Jalkapallon Pelaajayhdistys: Seurojen toimittava vastuullisesti!

31.7.2020

Jalkapallon Pelaajayhdistys toivoo, että seurat toimivat edelleen vastuullisesti ja kantavat esimerkillisesti kortensa kekoon taistelussa koronaepidemiaa vastaan.

JPY korostaa, että seurat noudattaisivat omaehtoista karanteenia tapauksissa, joissa pelaaja tai muu joukkueeseen kuuluva henkilö saapuu ulkomailta joukkueeseen.

Kansainvälinen siirtoikkuna Suomeen on tällä hetkellä auki, joten seurat voivat rekisteröidä pelaajia ulkomailta.

THL:n ohjeistuksen mukaan tietyistä maista Suomeen saapuvat henkilöt ovat 14 vuorokauden omaehtoisessa karanteenissa maahan saapumisen jälkeen. Karanteenin aikana kaikkia kontakteja muihin ihmisiin pitää välttää.

- Meidän on toimittava edelleen jalkapallon parissa vastuullisesti, joten toivomme seurojen noudattavan tarkasti näitä ohjeita. Koronaepidemia ei ole poistunut ja meidän on tehtävä kaikki asiat sen eteen, että tartuntoja ei tulisi, JPY:n toiminnanjohtaja Markus Juhola toteaa.

Kotimaiset sarjat käynnistyivät kaudella 2020 vasta kesä-heinäkuussa. Nyt kaikki sarjat ovat käynnissä ja ainakin toistaiseksi ei ole näyttöä, että koronaviruksen tartuntaketjuja olisi lähtenyt käyntiin jalkapallotapahtumista.

- Otteluohjelmat ovat rakennettu niin, että pelitahti on todella tiivis. Ruuhka oli kuitenkin tiedossa jo siinä vaiheessa, kun seurat päättivät poikkeusoloissa laaditusta otteluohjelmasta. Jotta kaudet voidaan pelata loppuun asti suunnitelmien mukaan, vaaditaan vahvaa sitoutumista ja yhteistyötä kaikkien toimijoiden välillä. Pelaajayhdistys pitää siitä kiinni, että viimeisimpänä ja tärkeimpänä asiana on pelaajien terveys. Näissä poikkeusolosuhteissa vastuu on jokaisen seuran sisällä, Juhola lisää.

Lisätiedot 
Markus Juhola
050-5960727

Lähde: www.jpy.fi