Autio on espoolaislähtöinen futsalpelaaja, joka pelaa tällä hetkellä GFT:ssa. Ulkomailla Autio on pelannut Espanjassa ja Venäjällä. Autio on myös Suomen futsalmaajoukkueen kapteeni ja kauta aikojen paras maalintekijä.

Nyt Autio on kirjoittanut kirjan nimeltä “Futsalista”

– Kirja on jaettu kahteen osioon: laji ja peli. Ensimmäisessä osiossa paneudutaan futsalin historiaan, sääntöihin ja suomifutsalin tarinaan. Mukana on myös mielenkiintoinen luku futiksen ja futsalin suhteesta, jota suosittelen luettavaksi erityisesti kaikille futisihmisille. Toisessa osiossa syvennytään peliin yksityiskohtaisesti ja käsitellään futsalin teknisiä, taktisia sekä mentaalisia vaatimuksia. Mukana on myös paljon kuvioita, joista saa vinkkejä esimerkiksi erikoistilannepelaamiseen. Läpi kirjan kerron paljon omista näkemyksistä ja kokemuksista, joita on tarttunut mukaan maailman futsalkentiltä, Atuio kertoo Kymppipaikka.fille.

Futsal on Suomessa vielä nuori laji, mutta suosio ja pelaajamäärät kasvavat koko ajan.

– Idea projektiin lähti siitä, ettei Suomessa oltu aiemmin tehty ainuttakaan kirjaa aiheesta. Ajatus alkoi muhia, kun siirryin Espanjaan pelaamaan ja tajusin kuinka paljon opittavaa meillä täällä härmässä on futsaliin liittyen. Taustalla on koko ajan ollut ajatus, että haluan jakaa oppimiani asioita suomalaiselle futsal- ja futisperheelleni, Autio toteaa.

Joku hyvä pieni paljastus kirjasta?

– Kirjassa on muun muassa maailman älykkäimmän futsalpelaajan espanjalaisen Kike Bonedin haastattelu. Lisäksi kerron esimerkiksi futsaldebyytistäni Ilves FS:aa vastaan vuodelta 2003 pelistä, joka päättyi 1-1 ja henkilökohtaiset tehoni olivat 1+1. Kirjassa paljastetaan myös ketkä ovat valintojani Suomen maajoukkueen kolmeksi legendaksi.

Kirjan voi käydä ennakkotilaamassa itselleen osoitteessa http://mesenaatti.me/futsalista/.