Ottelun ensimmäinen 20-minuuttinen oli varsin tasaista. Suomi siirtyi jakson puolivälissä 1-0-johtoon, kun Juhana Jyrkiäinen vapautti Jani Korpelan maalintekoon. 17-vuotias Korpela onnistui maalinteossa näin heti ensimmäisessä maaottelussaan.

Kotijoukkue Makedonia nousi kuitenkin hetkeä myöhemmin tasoihin, kun laukaus maalin edestä painui ohi Suomen maalivahti Juha-Matti Savolaisen. Jakson loppua kohden hallinta siirtyi Suomelle – parhaat paikat saivat Panu Autio ja Miika Hosio, mutta tulosta ei syntynyt.

– Ensimmäisellä jaksolla peli oli hyvin meidän kontrollissa. Siinä ei ollut mitään hätää missään vaiheessa. Korpela teki hienon sisääntulon maajoukkueeseen, kun maali tuli heti hänen ensimmäisessä vaihdossaan, Suomen toinen valmentaja Ville Sihvonen sanoi pelin jälkeen.

Toisella jaksolla maalihanat aukesivat kunnolla molemmilta joukkueilta. Ensin Makedonia siirtyi 2-1-johtoon, mutta Suomi nousi heti perään tasoihin Hosion maalilla. Tämän jälkeen maalinteossa onnistui jälleen kotijoukkue, mutta Mikko Kytölä toi Suomen tasoihin.

Kapteeni Autio vei Suomen 4-3-johtoon ja tässä vaiheessa kaikki näytti vielä hyvältä. Viimeisen viiden minuutin aikana Makedonia iski kuitenkin kaksi maalia ja nousi lopulta 5-4-voittoon.

– Paikkoja meillä oli toisella jaksolla todella paljon. Kaveri sitten rankaisi, kun emme omia saumojamme käyttäneet. Nämä pelit ratkaistaan aina viiden viimeisen minuutin aikana ja me teimme siinä ihan tyhmiä virheitä, Sihvonen manasi.

– Onnea ei ollut, mutta sekin pitää aina kyllä ansaita, Sihvonen jatkoi.

Suomen pelit turnauksessa jatkuvat tiistaina Turkkia vastaan. Turkki hävisi maanantaina oman ottelunsa Espanjalle 1-11.

– Meidän pelissä oli paljon hyviä elementtejä ja ne pitää ottaa mukaan tiistain peliin, Sihvonen sanoi.

Suomen kokoonpano

(X=avauskokoonpanossa)

Maalivahdit

1 Juha-Matti Savolainen Tervarit X

12 Juha Ojanperä Ilves FS

Kenttäpelaajat:

2 Panu Autio GFT X

3 Sergei Korsunov PP-70

4 Tatu Ahonen Ilves FS

5 Juha-Pekka Torvinen Ilves FS

6 Jukka Kytölä KaDy X

7 Timur Inapshba Sievi Futsal

8 Tomi Lahtinen Ilves FS

9 Mikko Kytölä A.S.D. Gruppo Fassina Calcio X

10 Miika Hosio KaDy X

11 Juhana Jyrkiäinen Ilves FS

13 Niko Stenholm Ilves FS

14 Jani Korpela Ilves FS

Lähde: www.futsal.fi