Puolivälierät ovat juuri ne, mitä Kymppipaikka.fi sunnuntaina ennakoi:

Sievi Futsal – SoFo

Ilves FS – KylVe

GFT – Riemu

KaDy – Tervarit

Kahdesta voitosta poikki olevat puolivälierät alkavat tulevana viikonloppuna tuplakierroksella. Lauantaina pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneiden kotiottelut ja sunnuntaina jatketaan toisilla paikkakunnilla. Tarvittaessa kolmas ja ratkaiseva puolivälierä pelataan keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotiotteluna.

Futsal-Liigan välierät ja finaalit pelataan paras viidestä, eli kolmella voitolla pääsee välieristä jatkoon ja finaaleissa suomenmestaruuteen vaaditaan myös kolme voittoa.

Valitseminen tapahtui runkosarjasijoitusten perusteella. Runkosarjan voittaja pääsi valitsemaan ensimmäisenä sijoille 5.-8. sijoittuneista joukkueista puolivälierävastustajansa. Sen jälkeen toiseksi sijoittunut valitsi jäljellä olevista 5.-8. sijoittuneista joukkueista oman vastustajansa, kolmanneksi sijoittunut valitsi seuraavaksi ja runkosarjassa neljänneksi tulleelle jäi jäljellä oleva joukkue vastustajakseen.

Futsal-Liigan runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Sievi Futsal valitsi ensimmäisenä puolivälierävastustajakseen Somero Forssa futsalin.

– SoFo on sopiva vastustaja. Sievi Futsal voitti SoFo:n kahdesti runkosarjassa ja SoFo on heikentynyt siitä. Mestaruus on tavoitteena, joten puolivälierässä joukkueen tavoitteena on eteenpäin meneminen, Sieviä edustanut Reetta Nevala sanoi.

Hallitseva suomenmestari Ilves FS pääsi valitsemaan seuraavana. Ilveksen joukkueenjohtaja Ilkka Koskinen valitsi puolivälierävastustajaksi Kylmäkosken Veikot, joten Pirkanmaalla nähdään paikallisotteluita.

– Luvassa on paikallispelejä, huikeita otteluita, paras voittakoon. Tämä on upeaa Pirkanmaalle. KylVe olisi ollut ykkösvaihtoehtomme vaikka olisimme valinneet ensimmäisenä.

GFT:n Raimo Kalliokoski perusteli valintaa järkisyillä, kun valittavana olivat Tervarit ja Riemu.

– Jyväskylään on lyhempi matka ja heitä vastaan voitimme molemmat pelit runkosarjassa, joten kyseessä on luonnollinen valinta.

Neljänneksi Futsal-Liigan runkosarjassa sijoittuneelle KaDy:lle jäi vastustajakseen Tervarit.

– Tähän (Tervareiden kohtaaminen) on varauduttu jo pari-kolme viikkoa. Markkinoinnin ja hypen kannalta olisi Riemu ollut parempi, pelillisesti joukkueet ovat tasavahvoja. Harmittaa ettei saatu KaDy – Riemu kohtaamista, mutta ehkä sen aika on myöhemmin, KaDy-manageri Samu Kytölä sanoi.

Kommentit: http://futsal-liigaseurat.fi/