Futsal-Ykkönen käynnistyy lauantaina 12. lokakuuta. Ykkösen voittaja nousee suoraan Futsal-Liigaan kaudeksi 2014–2015, liigan jumbon pudotessa suoraan Ykköseen. Ykkösen kakkonen ja kolmonen karsivat liigapaikasta liigan sijoille 11 ja kymmenen sijoittuneiden kanssa.

– Futsal-Liigan ja –Ykkösen otteluohjelmat on luotu koti-vieras -periaatetta noudattaen. Sen myötä pyrimme luomaan näistä kilpailuista entistä uskottavammat. Liigakautta on pidennetty, jotta valmiudet kansainvälisiin otteluihin niin seura- kuin maajoukkuetasollakin paranisivat. Futsal-Liigan pudotuspelivalintatilaisuus on säilytetty, mutta sitä muutetaan niin, että runkosarjan voittaja voi valita puolivälierävastustajakseen minkä tahansa sijoille 5–8 päätyneistä joukkueista, Palloliiton futsalpäällikkö Jyrki Filppu kertoo SPL:n tiedotteessa.

– Pudotuspelien enimmäismäärää muutetaan niin, että välierät ratkaistaan paras viidestä -pelitavalla. Puolivälierät pelataan paras kolmesta- ja finaalisarja paras viidestä -systeemillä. Päättyneellä kaudella pelatut Futsal-Liigan ja -Ykkösen väliset karsintaottelut on säilytetty tasonmittauksina, tulevalle kaudellehan kahdesta karsintaotteluparista yksi liigajoukkue putosi ja vastaavasti yksi ykkösen joukkue nousi. Näyttää siltä, että sarjojen väliset erot ovat pienenemässä, joten tasonmittausotteluille on selvä tilaus, Filppu jatkaa.

SARJAOHJELMAT

Futsal-Liiga

Futsal-Ykkönen

Lähde: SPL:n tiedote