Suomi oli arvonnoissa ensimmäistä kertaa niiden sijoitettujen maiden joukossa, jotka arvottiin suoraan varsinaiseen karsintalohkoon (Main Round).

Seitsemän karsintalohkon voittajat pääsevät suoraan Belgian vuonna 2014 isännöimiin EM-kisoihin. Lohkokakkoset ja kaikkien lohkojen paras kolmonen pelaavat vielä keskenään kaksiosaiset jatkokarsinnat, joista voittajat etenevät EM-kisoihin.

– Voisi sanoa, että hieman ristiriitaiset tunnelmat tästä lohkosta. “Ykköskorista” tuli Italia, joka on tuore MM-pronssimitalisti, eli se on Euroopan kakkonen. Huipulta tuli siis huippujoukkue. Toisaalta Italiaa vastaan Suomella ei ole mitään hävittävää – kaikki positiiviset asiat mitä pelissä tehdään, tuo hyvää jatkoon. Unkari on mieluisa vastus. Pelasimme heitä vastaan useasti ja voitto oli lähellä monesti. Pari maukasta tasapeliä saimme heitä vastaan. Unkari sopii hyvin Suomelle ja siinä on yllätysmahdollisuudet olemassa, maajoukkueen entinen päävalmentaja Jouni Pihlaja kommentoi Futsal.fi-sivustolla.

Neljäs joukkue lohkoon tulee esikarsintalohkosta A, jossa pelaavat Ranska, Montenegro, San Marino sekä Gibraltar.

– San Marino ja Gibraltar taistelevat lohkon jumbosijasta. Lähtökohtaisesti uskon, että Ranska tuon lohkon voittaa, mutta Montenegrolla on myös joukkue ja mahdollisuudet jatkopaikkaan. Kumpi tahansa sieltä tulee vastaan, ei voitto helpolla tule. On tärkeää että Suomi pystyisi tämän pelin voittamaan. Se tuo pisteitä, joilla pystymme säilyttämään saavutettua asemaa, Pihlaja totesi.

Lähde: www.futsal.fi

Toinen painos myynnissä!

VEIKKAUSLIIGAN TARINAT JA SANKARIT -KIRJA

Katso lisätiedot: www.tarinatjasankarit.net