– Liigaseurat ovat olleet kovin erillään ja moni seuroista on kokenut mahdollisuutensa vaikuttaa

Suomi-futsalin kehitykseen vajanaiseksi. Yhdistymisen myötä seuroilla on mahdollisuus hakeavoimakkaammin yhteisiä linjoja ja viedä kehitysideoita eteenpäin sekä toimia niiden mukaisesti.Suomen Palloliitto ja erityisesti sen operatiivinen johto toimitusjohtaja Kimmo J. Lipposen johdolla onsuhtautunut myönteisesti seurojen yhdistymiseen.

– Kimmo J. Lipponen ja huippujalkapallojohtaja Petri Jakonen ovat olleet alusta saakka kovinkannustavia seurojen yhdistymiselle. Heidän myönteisen signaalin myötä asiassa on edetty hyvässäyhteistyössä liiton kanssa.

Futsal-Liigaseurat ry:n vuosikokous pidetään syyskuussa, jolloin seurojen on tarkoitus pohtia yhdistyksentarkempia suuntaviivoja ja toimintatapaa sekä valita avainhenkilöt vetämään toimintaa.

– Monessa seurassa on erittäin positiivinen vire päällä tekemisen suhteen ja uskon näistä seuroistalöytyvän halukkaita viemään toimintaa eteenpäin. Toivon myös, että yhdistymisen myötä moniseura on saanut lisää uskoa omaan tekemiseen, sillä futsalilla on Suomessa valtava potentiaalikehittyä todelliseksi huippu-urheiluksi.