Viime kauden triplamestari Ilves FS on valmistautunut jo parin kuukauden ajan kauden ensimmäisiin tosipeleihin, jotka alkavat keskiviikkona Bulgariassa. Edustus UEFA Futsal Cupissa on Ilvekselle jo kolmas peräkkäinen ja seuran historian kuudes.

Kahtena edellisenä kautena Ilves on osoittanut vaarallisuutensa Euro-peleissä voittamalla oman Preliminary Roundin lohkonsa ja etenemällä turnauksen Main Roundille. Bulgariassa Ilves on lohkonsa ykkössijoitettu joukkue, mutta jatkopaikka on kovan työn takana. Varaa virheisiin ei ole, sillä jatkoon etenee vain lohkovoittaja.

Ilveksen turnaus alkaa keskiviikkona kello 18.00 ottelulla Walesin mestaria Cardiff City FC:tä vastaan. Futsal on Walesissä nuori laji ja maa osallistuukin vasta toista kertaa UEFA Futsal Cupiin. Cardifille kerta on ensimmäinen UEFA Futsal Cupissa ja joukkue lieneekin pääasiassa keräämässä kokemusta kansainvälisiltä kentiltä. Joukkueen pelaajista neljä: Taylor Harding, Tyler Mills, Dean Maynard ja Jonny Nelson, osallistuivat Walesin maajoukkueen harjoitusleirille heinäkuussa Kyproksella.

Ykkössijoitettuna joukkueena Ilves hakee Bulgariasta lohkovoittoa ja jatkopaikkaa Kyproksella pelattavalle UEFA Futsal Cupin Main Roundille. Ilves omaa vastustajiaan enemmän kokemusta kansainvälisistä peleistä, mikä tarjoaa joukkueelle etulyöntiaseman. Varaa huonoihin otteluihin ei silti ole, sillä yksikin tappio saattaa tietää tippumistä jatkosta. Hyvässä vireessä olevat ilvesläiset lähtevät kuitenkin luottavaisina Bulgariaan jatkopaikan metsästykseen.

Lähde: www.ilvesfs.fi