Kymppipaikka.fi listasi tämän hetken suurimmat mestarisuosikit.

1. Ilves FS

Tamperelaisjoukkue on voittanut kaksi edellistä Suomen mestaruutta ja on myös tällä hetkellä ylivoimainen mestarisuosikki. Joni Pakola, Juha-Pekka Torvinen, Antti Teittinen ja Tuomas Kallioinen ovat jo pitkään olleet liigan eliittiä, mutta nyt sinne ovat nousseet myös ns. kakkoskentän pelaajat Jarno Majamaa, Timus Inapshba sekä Jani Nyblom. Täksi kaudeksi Ilves sai riveihinsä vielä maajoukkueen ykkösveskari Juha Ojanperän, joka muodostaa Kallioisen kanssa selvästi liigan parhaan mv-kaksikon.

Muiden joukkueiden tehot ovat parin pelaajan varassa, mutta Ilveksellä on 6-7 pelaajaa, jotka pystyvät ratkomaan tiukkoja pelejä. Se on varsinkin pudotuspeleissä suuri etu.

Ilves aloitti kautensa jo kesällä pelaamalla europelejä. Pitkä kausi voi jossain vaiheessa näkyä pienenä notkahduksena, mutta pudotuspeleissä tätä notkahdusta ei tapahdu. Sen verran nälkäinen tamperelaisjoukkue on.

2. Sievi Futsal

Sievi on nousemassa pikku hiljaa Futsal-liigan eliittiin. Alkukausi on ollut hyvä ja joukkue taistelee jopa runkosarjan voitosta. Sievin kaikki kaikessa on Radik Akhmetkhanov, joka johtaa liigan pistepörssiä. Venäläispelaaja on joukkueelle äärimmäisen tärkeä, joten hänen poissaolonsa olisi iso menetys. Akhmetkhanov haki pelipaikkaa jalkapallon puolelta Jarosta, mutta ainakaan vielä sopimusta ei syntynyt. Jos hän siirtyy Veikkausliigaan, pelit tuskin enää jatkuvat Futsal-liigassa keväällä.

Juho Alasuutari ja Jarmo Junno ovat tällä kaudella nousseet hyvin esille. Eli materiaali ei joukkueella ole laaja varsinkin kun Henri Heikkilä on sivussa loppukauden, mutta parin avainpelaajan johdolla Sievi voi yllättää kenet tahansa.

Loppukauden yllätyskortti voi olla pitkän uran Veikkausliigassa pelannut Jani Sarajärvi, joka siirtyi parketin puolella pari viikkoa sitten. Huhujen mukaan Sievi olisi vielä vahvistamassa joukkuettaan, joten se nousee Ilveksen ykköshaastajaksi.

Sievi saa myös lähes ainoana joukkueena etua omasta kotikentästään- ja yleisöstään, eikä joukkueella ole tapana ollut pisteitä menettää Sievin Monitoimihallissa.

3. GFT

Espoolaisjoukkue on ollut koko 2000-luvun Futsal-liigan huipulla. Viime kauden jälkeen joukkueessa tapahtui kuitenkin iso muutos, kun maajoukkuepelaajat Jani Modig, Henrik Henriksson ja Matias Sarelius päättivät omat uransa. GFT:n kesä oli myös vaikea, sillä pienten sekoilujen jälkeen valmentaja löytyi vasta hetki ennen sarja-avausta; Penkin päähän palasi maajoukkuevalmentaja Ville Sihvonen, joka lopetti GFT:n puikoissa edelliskauden jälkeen.

Alkukaudesta GFT:n peli haki vielä uomiaan, mutta pikku hiljaa se on taas päässyt hyvään vauhtiin. Suurimman vastuun joukkueen pelissä kantavat Teemu Terho, Risto Salmi sekä Jarkko Reinikka. Materiaali ei ole enää yhtä vahva kuin ennen, mutta kyseinen kolmikko on suomi-futsalin kärkinimiä ja heidän johdollaan espoolaisjoukkue voi lyödä kenet tahansa.

Vaikka materiaali ei ole entisenlainen, on joukkueessa sen verran paljon kokemusta, että pudotuspeleissä GFT voi yltää vaikka kuinka korkealle. Espoossa tiedetään, miten menestystä saadaan.

Kymppipaikka.fi / Toimitus (JS)