Ottelun alku lumisissa olosuhteissa oli varsin tunnustelevaa. Gnistan/2 sai kuitenkin syöttöpelinsä paremmin kulkemaan ja määräsi pelin tahdin. Kymmenennellä minuutilla nähtiin ensimmäisen tilanne, kun Pekka Miettinen keskitti oikealta. Pallo kiersikin sisäänpäin ja oli tippua suoraan maaliin. Peli jatkui kuitenkin maalipotkulla.

HJK-j/Töölö alkoi vähitellen saada taiston juonesta kiinni. Se panosti lähinnä vastahyökkäyksiin, mutta oli juoksuissaan vaarallinen. Vajaan puolen tunnin kohdalla helsinkiläisten Lauri Räsänen nousi oikealta harhautellen hyvin, mutta keskitys epäonnistui.

Tasan puolen tunnin kohdalla Miettinen sai HJK-j/Töölön maalilla kuin varkain tilanteen. Maalivahti Mikko Happosen purku osui suoraan laituriin, mutta tilanne päättyi kulmapotkuun. Gnistanilaiset saivat vielä ennen taukoa hyvästä paikasta vapaapotkun, mutta pallo jäi muuriin. Hyökkäävä joukkue pääsi jatkopalloon, mutta peliväline nousi yli maalin.

Toinen 40-minuuttinen jatkoi ensimmäisen kaavaa. Peliä käytiin pääosin keskialueella ja todella vaaralliset paikat olivat harvassa. Vajaan tunnin kohdalla nähtiin ottelun toistaiseksi paras maalintekopaikka. Oulunkyläläiset saivat kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Jyri Simola pääsi koittamaan laukaustaan. Veto blokattiin, mutta jatkopalloon ehti Tero Viitanen. Tämä laukoi 16-rajan tuntumilta vihaisesti, mutta Happonen venyi paraatitorjuntaan.

Toisessa päässä tapahtui heti seuraavassa tilanteessa, jonka maalivahti Matti Hautanen torjui hyvin vastaantulollaan. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteessa pallo oli jo lähes maaliviivalla, mutta tulos pysyi sitkeästi maalittomana.

HJK-j/Töölö pääsi otteluun koko ajan paremmin mukaan. Reilun tunnin kohdalla se loi useammankin vaarallisen tilanteen, mutta Gnistanin puolustus kesti viimeisenä lukkonaan huippuottelun pelannut maalivahti Hautanen.

Pelikello näytti 75. minuuttia, kun Mauritz Heikkilä ohjasi hyvän, matalan keskityksen reilusta viidestä metristä vain pallon mitan ohi vasemman alakulman. Ratkaisu syntyi lopulta 78. minuutilla. Erotuomari vei pallon rangaistuspilkulle helsinkiläisten käsivirheen seurauksena. Heikkilä asettui pelivälineen taakse, eikä erehtynyt.

Töölöläiset eivät luovuttaneet, vaan loivat aivan viimeiseen asti painetta vastustajan maalille. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt, joten oulunkyläläiset jatkavat Suomen Cupin toiselle kierrokselle.

Gnistan/2 – HJK-j/Töölö 1-0 (0-0)

78 min. 1-0 Mauritz Heikkilä rp.

Lähde: www.suomencup.fi