Viime kaudella Hosio edusti Sievi Futsalia nakuttaen tehot 12+6, vaikka pohjoisen pojan kausi alkoi myöhässä ja jäi kesken jalkapallotouhujen takia. Jyväskylässä mies muistetaan ennen kaikkea KaDy:n Ykkösen ajoilta, jolloin hän kamppaili FTK:n paidassa pistepörssin voitosta Kytölän veljesten kanssa.

KaDy:n päävalmentaja Tero Kelhälä ei peittele tyytyväisyyttään saadessaan lisää leveyttä jo ennestään laajaan KaDy-rosteriin.

– Miika on erinomainen yksi vastaan yksi -tilanteissa, ja hänen pelinlukutaitonsa on häikäisevä. Hän osaa reagoida salamannopeasti pallon sijaintiin kentällä, “Qelhis” toivottaa Hosion tervetulleeksi KaDyn verkkosivuilla.

Kelhälä ja Hosio ovat saman kylän poikia Kemistä, ja hyväntuulinen käskijä äityikin viihdyttämään tiedotustilaisuuteen sankoin joukoin saapuneita toimittajia nuoruusmuisteloillaan.

– Kun Miika soitti ja kysyi, onko joukkueessa tillaa, sanoin että kyllä Kemin pojalle on aina tillaa. Kun pelasin 80-luvulla ensimmäisen kerran futsalia kemiläisessä puulaakijoukkueessa nimeltä Everpool, eräs pelikavereistani oli sattumoisin Matti “Maxi” Hosio, Miikan isä, “Qelhis” aikamatkaa tarujen Pohjolaan.

Hosion on määrä debytoida punamustassa tiistaina 8.11. Futsal cupin 3. kierroksen ottelussa Mäntän Valoa vastaan. Kaksi viikkoa joukkueen mukana treenannut taituri on viihtynyt KaDy-Hirviön palveluksessa.

– Hyvältä on meno treeneissä näyttänyt, ja näkeehän sen sarjasijoituksestakin, että homma kulkee. Oma tavoite on päästä kuvioihin sisään ja saada mahdollisimman paljon peliaikaa, Hosio kommentoi.

Lähde: www.kadyfutsal.net