Croatia Berlinin all-in-hyökkäyspeli ja toimitsijoiden virhelaskusekoilut sekoittivat Ilveksen pelirytmin ajoittain totaalisesti, mutta rutiinisuoritus riitti lopulta selvään 8-4 voittoon.

Ottelu alkoi Ilveksen karvatessa palloa aktiivisesti ja pyörittäen peliä saksalaisten maalille, mutta vastustajat iskivät ottelun ensimmäisen maalin vastahyökkäyksestä. Kevin Reinhardt pääsi kuljettamaan palloa pitkään vasenta laitaa ja tökkäsi lopulta yllättävän kärkkäriroikon, joka leijaili Ilveksen maalia vartioineen Tuomas Kallioisen sormenpäitä hipoen takaylänurkkaan.

Ilves ei vastustajan maalista liikoja hätkähtänyt, vaan jatkoi aktiivista peliään ja tasoitusosuma nähtiinkin muutaman minuutin kuluttua. Ilveksen ykkösketju pääsi syöttelemään palloa Croatia Berlinin puolustuksen keskustassa ja lopulta Joni Pakola pääsi Antti Teittisen oikea-aikaisesta syötöstä viimeistelemään tasoitusmaalin.

Heti perään helähti todellinen Euro-goal. Ilveksen vapaapotkukuvio näytti jo vesittyvän pomppivien syöttöjen takia, mutta Timur Inapshba käytti pomput hyväkseen, nosti pallon itselleen pienessä tilassa ja laukoi huikean saksipotkun tolpan kautta saksalaismaalin ylänurkkaan. Paikalla ollut futsaliin tutustumassa oleva yleisö ymmärsi hetkessä mistä tässä lajissa on kyse ja tunnelma nousi hetkessä kuplahallin kattoon asti.

Ensimmäisen puoliajan puolivälin jälkeen tunteet kuumenivat Ilveksen penkillä, sillä toimitsijat ilmoittivat virhetilanteen olevan Ilves 5, Berlin 0, vaikka virheet olivat 2-3. Pienen selvittelyn jälkeen suurin osa toimitsijoista ja tuomareista taisivat tajuta, että kaikki ottelun virheet olivat vahingossa merkitty Ilvekselle, mutta asiaa ei suoraan myönnetty, eikä asialle voitu tehdä enää mitään.

Puoliajan lopun Ilves saikin vältellä virheitä ja pelata tarkkaa peliä, sillä saksalaisilla tiedettiin olevan kovia laukojia 10-metrin rankkareille. Tarkka peli kuitenkin toimi hyvin ja puoliajalle siirryttiin Ilveksen 2-1 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi saksalaisten 2-2 tasoitusmaalilla heti ensimmäisellä minuutilla. Ilves-pelaajat eivät olleet täysin hereillä vastustajan kulmapotkussa ja Zvonimir Milanović pääsi laukomaan pallon vapaasti Ilves-nelikon keskeltä maaliin Ilves pelaajien arpoessa kenen pitäisi tilanteessa reagoida.

Ilveksen peli lähti onneksi tasoitusmaalin jälkeen rullaamaan normaalisti ja seuraavat kolme maalia kirjattiinkin jälleen toiseen päähän. 3-2 maali syntyi hieman onnekkaasti, sillä Juha-Pekka Torvisen laukaus otti sopivan pompun puolustajasta ja nousi heittäytyneen maalivahdin ylitse maaliin saakka.

4-2 maali syntyi 28 peliminuutilla. Viime maalin tehnyt Torvinen tarjosi vippisyötön pystyliikkeen tehneelle Antti Teittiselle, joka laukoi Ilveksen jo turvalliselta tuntuneeseen kahden maalin johtoon.

Viidennestä osumasta vastasi komean siirtelyn jälkeen Inapshba. Ilves pilkkoi, pinosi ja paketoi saksalaisten puolustuksen muutamalla tarkalla poikittaissyötöllä ja lopulta Inapshban täytyi vain siirtää pallo tyhjiin Joni Pakolan viimeisestä tarjoilusta.

Croatia Berlin ehti kaventaa pelin vielä 5-3 lukemiin Patrick Podrygalan toimesta, ennen kuin Inapshba viimeisteli hattutemppunsa. Tällä kertaa syntymäpäiväänsä viettänyt Teittinen syötti illan neljännen tehopisteensä ja Inapshba pääsi jälleen iskemään pallon maaliin takatolpalta.

Ottelun tuoksinassa tuomareilta jäi pariin kertaan katsomatta hyötynäkökohtaa ennen vihellystä ja molemmilla kerroilla Ilveksen Jani Nyblom olisi päässyt jatkotilanteesta läpiajoon. Ottelun 35 minuutilla Nyblom sai lopulta hyväksyttävän yrityksen Jaakko Laitisen terävän pystynousun päätteeksi. Laitinen toi pallon väkisin ylös ja tarjoili viimeisen pakin ohitse Nyblomille, joka laukoi Ilveksen jo 7-3 johtoon.

Saksalaisten 7-4 maalin pääsi Reinhardt tekemään helposti Ilveksen harhasyötön jälkeen. Reinhardt pääsi kasvokkain Kallioisen kanssa ja kiersi tämän varmasti ennen viimeistelyä.

Loppulukemat 8-4 pääsi tekemään tyhjiin ottelun tehokkain pelaaja Inapshba, joka viimeisteli jo illan neljännen osumansa.

Saksalaisten into vastahyökkäyksiin oli tiedossa jo ennen peliä, mutta silti heidän hyökkäysten kyttääminen puolustuksesta tinkien pääsi muutamaan kertaan yllättämään Ilveksen ottelun aikana. Yksi maalikin syntyi Ilveksen hukattua kolmella yhtä vastaan hyökkäyksen, johon vastustaja ei juuri edes jaksanut tulla alas, jonka jälkeen Ilveksen päätyyn nähtiin samanlainen, mutta tehokkaampi hyökkäys.

Lohkon toisessa pelissä Ilveksen seuraava vastustaja Bajo Pivljanin Montenegrosta pyöritteli ensimmäisen puoliajan kävelyn jälkeen selkeän 0-6 voiton isäntäjoukkue Perth Saltiresista. Tiistain ottelussa pelataankin jo mahdollisesti lohkovoitosta, sillä jos Ilves voittaa montenegrolaiset ja Croatia Berlin voittaa Perth Saltiresin voittaa Ilves keskinäisten otteluiden perusteella lohkonsa.

Tiistaina pelattavaa, mahdollisesti jo ratkaisevaa, Bajo Pivljanin – Ilves FS ottelua voi seurata livenä UEFA:n sivujen tekstiraportoinnin kautta. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 19:30.