Jama pelasi viime kaudella PS Kemissä 26 ottelua. Noissa kamppailuissa Jama onnistui maalinteossa kertaalleen.

Kausi oli Jaman debyyttikausi liigassa. Sitä ennen nuori keskikenttämies pelasi Klubi04:ssa Kakkosta ja harjoitteli HJK:n liigaryhmän mukana. Hän on lisäksi käynyt läpi Suomen juniorimaajoukkueet U16-U19-ikäluokissa.

– Omar pelasi paljon liigaminuutteja ensimmäiseksi liigakaudeksi jo viime kesänä. Hän on pelaaja, joka halusi kovasti tulla tänne. Hän on tullut hakemaan paikkaa avauksesta, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Güner on puolestaan turkkilaisesta perheestä, mutta hän on asunut koko ikänsä Saksassa. Häneltä löytyy molempien maiden passit.

Güner on pienikokoinen ja taitava pelaaja, joka pystyy pelaamaan monissa eri hyökkäävissä rooleissa.

– Berkant kävi marraskuussa testijaksolla ja suoriutui hyvin. Hän pystyy pelaamaan monella pelipaikalla. Potentiaalia löytyy paljon. Hänelle mieluisin pelipaikka on urallaan ollut kymppipaikka, mutta hän pystyy myös pelaamaan laidalla, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi ja jatkaa:

– Meillä on paljon pelaajia keskikentän keskustan rooleissa, mutta laiturit ajavat paljon sisään taskuihin, joten sekin rooli sopinee hänelle hyvin. Hän myös haastaa hanakasti yksi vastaan yksi -tilanteissa. Katsotaan mistä löytyy kauden edetessä sopivin paikka.

Güner on urallaan edustanut isoja saksalaisia seuroja. Junioriura alkoi Arminia Bielefeldissä, josta hän siirtyi Borussia Dortmundin organisaatioon. Keltamustia hän edusti niin U17- kuin U19-ikäluokissa. Tämän jälkeen tie vei Eintracht Braunschweigin organisaatioon, jossa Güner on ollut niin U19-ikäluokan kuin seuran reservijoukkueenkin mukana.

Lähde: www.vepsu.fi