Tolonen purki sopimuksensa FC Hongan kanssa joulukuun alussa ja on sen jälkeen ollut tutustumassa SJK:n ja Saksan Bundesliigassa pelaavan 1.FC Kölnin toimintaan.

16-vuotias Tolonen on pelipaikaltaan hyökkääjä tai hyökkäävä keskikenttäpelaaja. Hän nousi Suomessa otsikoihin iskemällä Suomen U17-maajoukkueessa EM-karsinnoissa viisi maalia, kaksi näistä oli Saksan verkkoon.

Maximo Tolonen on Espoossa syntynyt FC Hongan kasvatti. Hän on asunut vanhempiensa kanssa myös Iso-Britanniassa ja pelasi jo 11-vuotiaana Skotlannin Rangersissa ja Hibernianissa. Hänen äitinsä on kotoisin Argentiinasta ja isä Suomesta.

Tolonen nousi suoraan C-junioreista Hongan reservijoukkueeseen ja jopa edustusjoukkueeseen kaudella 2016 ja pelasi tuolloin ensimmäiset minuuttinsa aikuisten tasolla Kakkosessa ja Kolmosessa. Ensimmäinen maali Hongan edustusjoukkueessa syntyi syksyllä 2016 Suomen Cupissa Malmin Ponnistajia vastaan. Hän ratkaisi Hongan välieräpaikan tekemällä ottelun ainoaksi jääneen maalin FF Jaroa vastaan loppuhetkillä. Hän pelasi myös SJK:ta vastaan cupin välierässä, mutta ei onnistunut maalinteossa. Suomen paidassa hän on pelannut kaikkiaan 15 alle 17-vuotiaiden maaottelua ja tehnyt niissä 9 maalia. Päättyneellä kaudella hän pelasi 21 ottelua Ykkösessä. Hän teki Veikkausliigaan nousseessa Hongassa kaksi maalia.

Lähde: SJK:n tiedote