Suomi sai otteluun loistoalun, kun se johti ottelua jo 2-0. Ensin Emmi Alanen vei rankkarista Suomen johtoon 21. minuutilla. Rankkari tuomittiin, kun Sanni Franssi kaadettiin rangaistusalueella. Franssi oli asialla kuusi minuuttia myöhemmin, kun hän latasi Suomen kahden maalin johtoon.

Portugali kuitenkin vastasi. Claudia Neto kavensi kaksi minuuttia Franssin maalin jälkeen ja ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Portugali sai rangaistuspotkun, jonka Neto iski varmasti verkkoon. Myös ottelun ratkaisumaali tuli rangaistuspotkusta. Portugali sai kuusi minuuttia ennen loppua rangaistuspotkun ja Neto sinetöi sekä hattutemppunsa että Portugalin voiton.

Tappio tiesi sitä, että Suomen pääsy EM-kisoihin vaikeutui huomattavasti. Se kohtaa viimeisessä ottelussaan puhtaalla pelillä lohkon selvittäneen Espanjan. Portugalilla on mahdollisuus nousta Suomen ohi voittamalla omassa ottelussaan Irlannin ja Suomen hävitessä Espanjalle.