Lähtökohta perjantain otteluun on siis selkeä. Suomi on lohkossa toisena ja haluaa myös säilyttää asemansa. Valmistautuminen h-hetkeen on sujunut päävalmentaja Andrée Jeglertzin mukaan mallikkaasti. Suomen kokoonpanosta puuttuu perjantaina varmuudella vain pelikieltoaan kärsivä Adelina Engman.

– Meillä on positiivinen ongelma. Kaikilla pelipaikoilla on kilpailua, joka mahdollistaa myös sen, että voimme miettiä pelaajavalintojamme vastustajan mukaan. Meillä on esimerkiksi erityylisiä hyökkääjiä ja keskikentän keskustan pelaajia, Jeglertz toteaa Palloliiton sivuilla.

Espanja johtaa lohkoa puhtaalla pelillä. Toisena on Suomi ja kolmantena Irlantia, joka on kuitenkin pelannut ottelun enemmän kuin muut kärkijoukkueet. Portugali on jäänyt Suomesta kuusi pistettä. Portugalin pitää voittaa Suomi perjantaina ja Irlanti tiistaina, mikäli joukkue haluaa vielä nousta taistoon kisapaikasta.

Hollannin kesän 2017 EM-lopputurnaukseen etenee suoraan kahdeksan lohkovoittajaa, kuusi parasta kakkosta sekä emännät. Kaksi vähiten pisteitä kerännyttä lohkokakkosta pelaavat jatkokarsinnan vielä syksyn aikana.

– Tämä on meille todella tärkeä ottelu. Se tarjoaa meille suuren mahdollisuuden. Voitto on tärkein tavoitteemme, mutta tasapeli pitää meidät edelleen mukana kilpailussa. Olemme keskustelleet tilanteesta pelaajien kanssa ja tulemme tekemään kaikkemme perjantaina, Jeglertz totesi.

Lähde: Palloliiton tiedote