Ottelu lähti käyntiin Saksan vahvassa hallinnassa ja Suomi joutui keskittymään puolustamiseen. Suomen peli ei paineen alaa kuitenkaan hajonnut ja kun Otso Virtanen maalissa oli hyvässä vireessä torjuen pariinkin otteeseen hyvin Maximilian Arnoldin yritykset, Saksan muutamat paikat jäivät tuloksettomiksi.

Avausjakson edetessä ottelu tasoittui ja Suomikin pääsi paremmin hyökkäämään. 34. minuutilla pallo oli vapaapotkun jälkitilanteesta jo Saksan maalissakin, mutta Dani Hatakka oli tilanteessa paitsiossa ja tilanne pysyi lukemissa 0-0.

Taukoa kohden Saksa otti jälleen pelistä taas vahvemman otteen ja 41. minuutilla Virtanenkin oli voimaton Serge Gnabryn päästyä laukomaan rangaistusalueen kulmasta suomalaispuolustuksen kautta tarkasti alanurkkaan vieraiden johtomaalin. Osuma merkittiin lopulta Sauli Väsiänen omaksi maaliksi. 0-1 jäi myös taukotilanteeksi.

Toiselle puoliajalle Suomi tuli aktiivisella ilmeellä ja pääsi luomaan hiukan painetta Saksan puolustukselle. Moshtagh Yaghoubin kaukolaukaus jäi kuitenkin ainoaksi varsinaiseksi maalintekoyritykseksi ja vähitellen Saksa otti pelin jälleen hallintaansa. Suomi pyrki aika ajoin iskemään vastahyökkäyksillä terävästi, mutta ei pystynyt todellisia maalipaikkoja rakentamaan. Puolustus oli toisaalta tiivis ja Saksankin tilanteet kortilla.

Suomi sai pienimuotoista kiriä aikaan lopussa. Fredrik Jensen pääsi laukomaan 16-alueelta Simon Skrabbin syötöstä, mutta kuti nousi yli. Saksa puolestaan oli erittäin lähellä 2-0-osumaa, mutta Gnabry ohjasi pallon maaliviivalta yli.

– Saksa hallitsi peliä aika vahvasti ensimmäisellä puoliajalla ja pakotti meidät valumaan syvälle omalle puoliskollemme. Olimme ajoittain kovankin paineen alla, mutta pojat tekivät kurinalaisesti hommia. Otso (maalivahti Virtanen) otti myös pari tärkeää torjuntaa, päävalmentaja Tommi Kautonen kertasi Palloliiton sivuilla.

– Tarkoituksemme oli mennä toiselle puoliajalle rohkeammin ja nostaa prässiä. Pelaajat toteuttivatkin suunnitelmaa loistavasti, meillä oli muutamia hyviä hyökkäyksiä. Tulos on meille tietysti suuri pettymys.

Suomi kärsi Saksalle vieraissa vuosi sitten tappion peräti 0-4-lukemin. Tuolloin isännät eivät jättäneet Kautosen joukoille juurikaan mahdollisuuksia.

– Siihen verrattuna olimme tänään paremmin sisällä pelissä ja henkisesti vahvempia. Tämä oli parempi suoritus kuin silloin. Harmi, ettemme saaneet tulokseksi edes tasuria. Meillä oli tänään kentällä monia onnistujia. Tavoitteemme on kehittää pelaajia kohti A-maajoukkuetta. Viimeinen kynnys meillä on kuitenkin vielä ylitettävänä, näistä peleistä pitää repiä tuloksia.

Suomi on lohkossaan nyt kolmantena. Eroa mahdollisen karsijanpaikalla olevaan Itävaltaan on seitsemän pistettä. Suomen joukkueesta puuttui syyskuun otteluissa muutamia avauskokoonpanon pelureita, mutta Kautonen ei jossitellut kenenkään poissaoloilla.

– Näissä matseissa mahdollisuutensa saaneet käyttivät tilanteen loistavasti hyväkseen. Esimerkeiksi nostan vuonna 1996 ja 1997 syntyneet Juho Pirttijoen ja Fredrik Jensenin. He olivat todella hyviä molemmissa peleissä.

Suomi kohtaa EM-karsinnoissa seuraavaksi Azerbaidzanin Helsingissä 7.10. Urakka päättyy Venäjän vieraana 11.10.

Suomi – Saksa 0-1 (0-1)

41’ 0-1 Serge Gnabry

Suomen kokoonpano:

1 Otso Virtanen

2 Dani Hatakka (v)

3 Richard Jensen ->> 67. 13 Hampus Holmgren

5 Sauli Väisänen (C)

7 Moshtagh Yaghoubi (v)

9 Matti Klinga ->> 87. 18 Joona Veteli

10 Simon Skrabb

15 Juho Pirttijoki

16 Matej Hradecky ->> 80. 17 Fredrik Lassas

20 Fredrik Jensen (v)

21 Robert Taylor

Vaihdossa:

11 Pyry Soiri

12 Carljohan Eriksson

14 Nicholas Hämäläinen

22 Youness Rahimi

Lähde: www.palloliitto.fi