Irlanti pääsi johtoon jo toisella minuutilla rangaistuspotkumaalilla. Toinen takaiskuosuma syntyi kymmenen minuuttia edellisestä.

– Olimme tappiolla jo ennen kuin peli ehti edes alkaa. En tiedä oliko se rangaistuspotkun paikka vai ei, mutta oli turhaa laittaa itsemme sellaiseen tilanteeseen. Sitten he tekivät toisen maalin. Oli rankaa saada pelille sellainen aloitus, Andrée Jeglertz totesi Huuhkaja-tv:n haastattelussa.

– Ottelu ei ollut meiltä sataprosenttinen suoritus. Meillä on ongelmia, jotka pitää ratkaista. Olemme oppineet turnauksen aikana paljon joukkueestamme.

Suomi pelasi turnauksessa tasan Walesin kanssa, mutta kärsi tappiot Tshekille, Puolalle ja Irlannille.

– Pelit ratkeavat usein siihen kuinka määrätietoisia olemme rangaistusalueilla. Meillä oli paikkamme tänään, mutta peli kuvasti tilannettamme tällä hetkellä. Meidän on ratkaistava asioita joukkueen sisällä ja selvitettävä miten otamme seuraavan askeleen.

Suomi jatkaa EM-karsintoja 12.4. vierasottelulla Montenegroa vastaan. Suomi on tähän mennessä voittanut karsinnoissa Montenegron 1-0 ja Irlannin 2-0. Espanja haki pisteet Helsingistä 2-1-lukemilla.

– Aikaa on vain kuukausi, joten meidän on pian ratkaistava miten otamme seuraavan askeleen. Se vaatii paljon kovaa työtä sekä valmentajilta että pelaajilta. Meidän on nostettava tasoamme, jotta pelaamme hyvän EM-karstintaottelun Montenegrossa, Jeglertz päätti.

Irlanti-Suomi 2-0 (2-0)

2′ 1-0 Ruesha Littlejohn rp

12′ 2-0 Louise Quinn

Suomen kokoonpano

Tinja-Riikka Korpela

Emma Koivisto

Tuija Hyyrynen

Maija Saari C

Annika Kukkonen

Nora Heroum ->> 63. Ria Öling ->> 81. Sanna Saarinen

Emmi Alanen

Linda Ruutu ->> 46. Julia Tunturi

Natalia Kuikka ->> 81. Tia Hälinen

Adelina Engman ->> 69. Jenny Danielsson

Linda Sällström

Vaihdossa:

Minna Meriluoto

Siiri Välimaa

Katarina Naumanen

Anna Westerlund

Iina Salmi

Juliette Kemppi

Lähde: www.palloliitto.fi