Tshekki sai heti ottelun alkajaisiksi kulman ja iski suomalaisten purkuyrityksestä maalin. Taululla seisoi 2-0-lukemat jo kymmenennellä minuutilla. Pallo oli Suomen maalissa kolmatta kertaa 18. minuutilla.

– Sää oli aivan kauhea. Tuuli oli meitä vastaan ja sade oli kaamea. Ensimmäinen vartti oli meille todella huono. Emme toipuneet alusta koko puoliajalla, päävalmentaja Andrée Jeglertz sadatteli Palloliiton sivuilla.

– Meillä oli vaikeuksia heidän aggressiivisuutensa ja vahvan kaksinkamppailupelinsä kanssa. Emme pystyneet vastaamaan siihen. Meidän on ymmärrettävä, että noita taisteluja on voitettava enemmän. Olimme tauolla todella pettyneitä, hän jatkoi.

Toinen puoliaika oli Suomelta parempi, muttei vieläkään loistelias. Ottelun valopilkku oli Jenny Danielssonin uran ensimmäinen A-maaottelumaali tasan tunnin kohdalla.

– Maali oli todella hieno. Jenny sai pallon puolivälissä heidän kenttäpuoliskoaan, kääntyi ja laukoi pallon yläriman kautta maaliin. Se oli upea osuma, luotsi kehui.

– Tshekki oli parempi joukkue tänään. Tämä on suuri pettymys, mutta opimme jälleen paljon. Kansainväliset pelit ovat kovia.

Suomi voitti vastaavissa olosuhteissa, voimakkaassa tuulessa ja sateessa, Irlannin syksyisessä EM-karsintaottelussa Dublinissa 2-0.

– Otteluita on vaikea verrata keskenään. Emme saaneet tänään alussa syöttöpeliämme käyntiin emmekä saaneet palloa pois kenttäpuoliskoltamme. Irlannissa pärjäsimme, joten tiedämme, että se on mahdollista.

Suomi kohtaa Cyprus cupin lohkovaiheen viimeisessä pelissään Puolan maanantaina.

– Pelaajat saavat lauantaina kerätä uutta energiaa. Meidän on nyt analysoitava tämä peli ja otettava voitto Puolasta maanantaina. Tarvitsemme siitä hyvän pelin.

Suomi-Tshekki 1-3 (0-3)

2′ 0-1

10′ 0-2

18′ 0-3

60′ 1-3 Jenny Danielsson

Suomen kokoonpano

Minna Meriluoto

Emma Koivisto

Anna Westerlund

Katarina Naumanen

Natalia Kuikka

Annika Kukkonen C

Emmi Alanen

Linda Ruutu ->> 64. Sanna Saarinen

Nora Heroum ->> 64. Tia Hälinen

Juliette Kemppi

Linda Sällström ->> 46. Jenny Danielsson

Vaihdossa:

Tinja-Riikka Korpela

Siiri Välimaa

Maija Saari

Tuija Hyyrynen

Ria Öling

Julia Tunturi

Iina Salmi

Adelina Engman

Lähde: www.palloliitto.fi