– Numerot hieman valehtelevat. Pelin ensimmäisen kympin aikana näytimme pelisuunnitelmamme mukaisesti, ettei amatööri- (Sievi Futsal) ja ammattilaisjoukkueella (Slov-Matic) ole eroa. Se oli meiltä hyvää peliä. Virheetkin olivat jossain vaiheessa 0−5 meidän eduksemme. Toinen puolisko avausjaksosta oli puolustustaistelua meiltä, Sievi Futsalin valmentaja Petteri Pulkkinen totesi seuran sivuilla.

Ottelun toisella jaksolla se ero, mitä avausjakson puoliväliin asti ei näkynyt, tuli esiin.

– Ammattilaiset näyttivät rutiininsa. Meidän jalka väsyi, sillä tämä oli jo toinen tiukka peli kahden päivän sisään. Väsymyksen myötä pelitavan toteuttaminen vaikeutui. Silti vielä 1−3-tilanteessa meillä oli muutama erinomainen paikka tulla maalin päähän, Pulkkinen näki.

Sievi Futsal jopa johti ottelua hyvän kymppinsä aikana − ja meinasipa se johtaa parillakin maalilla. Maali oli juuri etukäteissuunnitelman mukainen. Maalivahti Juho Keskinen avasi Jukka Kytölälle, joka pisti laitaan Miika Hosiolle. Hän taas löysi Joni Pakolan vapaana takatolpalta. SiFu:n taktiikkana oli iskeä nopeasti vastaan, kun pallon saa, sillä Slov-Maticin juokseminen niin sanotusti kotiinpäin ei ole parasta mahdollista.

Slov-Matic sai virhetilinsä täyteen kymmenen minuutin kohdalla ja nappasi kuudennen virheensä ajassa 12.11. Pakolan tulinen sijoitus kymmenen metrin rangaistuspilkulta napsahti kuitenkin harmittavasti yläristikkoon.

Sen jälkeen Slov-Matic pääsi vauhtiin. Uskomattoman hienon jakson pelannut Keskinen joutui antautumaan kahdesti erikoistilanteista, joihin SiFu oli kyllä varautunut, mutta Slov-Maticin vaihtoehtojen kirjo osoittautui yksinkertaisesti liian laajaksi. Ensin kotiryhmä iski vapaapotkun jälkeisestä ohjauksesta, sitten suoraan vapaapotkusta.

Keskisen ansiota oli pitkälti se, että SiFu pääsi vielä iskuasemissa toiselle jaksolle. Keskinen otti seitsemän käsittämätöntä käsi- tai jalkatorjuntaa, joista osaa voisi kuvailla maagisiksi.

Toisen jakson ratkaisuksi noussut Slov-Maticin kolmas maali aiheutti raivonpuuskan sieviläisten vaihtopenkillä. Kapteeni Juho Alasuutari ohitettiin pelaamalla palloa selvästi kädellä. Seuraavaksi helähti Keskisen takana.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa tilanne oli se, että Sievi Futsalin maaliero oli sillä hetkellä nolla, kun taas sen ainoan kilpakumppanin, myös kolmessa pisteessä olevan KMF Zelezarec Skopjen maaliero on kahden ottelun jälkeen plus yksi. Tämä tarkoitti sitä, ettei viimeisen pelin (juuri makedonialaisia vastaan) tasapelillä olisi tällöin mitään hyötyä SiFu:lle, vaan KMF Zelezarec Skopje menisi maalierolla kahden parhaan joukkoon ja Elite Roundille.

– Haimme tulosta tästäkin pelistä ja otimme pakon sanelemana lentävän maalivahdin käyttöön. Väsyneet jalat eivät kuitenkaan ylivoimassa toimineet. Peli meni staattiseksi pallon siirtelyksi. Vastustaja rokotti armotta. Halusimme harjoitella ylivoimaa loppuun asti, vaikka numerot repesivätkin rumiksi, Pulkkinen kommentoi ratkaisuaan.

Sievi Futsal sai tappion lisäksi huonoja uutisia pelikieltorintamalta, sillä Radik Akhmetkhanovin saama keltainen kortti oli miehelle toinen tämän kauden UEFA Futsal cupissa ja myös Bratislavassa. Se tietää tylysti yhden pelin huilia. Panu Autio puolestaan sai törmäystilanteessa kylkivamman, joka vaikeutti hänen toisen jakson loppupuolen peliään ja lopulta esti sen. Rami Tirkkonen istui koko ottelun penkillä polvivaivansa vuoksi.

Hyviin uutisiin kuuluu puolestaan se, että serbialainen Nikola Erceg on kärsinyt kolmen ottelun pelikieltonsa. Erceg saapui torstaina paikallista aikaa iltayhdeksän jälkeen Bratislavaan Sievi Futsalin majapaikkaan.

Perjantaina on turnauksessa välipäivä. Päätöskierroksen ottelut pelataan lauantaina. Panokset ovat silloin SiFu:n osalta tapissaan.

Lähde: www.fcypa.com