Suomi lähti peliin ilman kapteeni Panu Autiota, jonka varoitustili täyttyi keskiviikon Italia-pelissä. Aution paikan ykköskentästä otti Arash Muridiyazd.

Ensimmäisellä jaksolla peli eteni vauhdikkaasti päästä päähän. Kotijoukkue Puola oli ajoittain hieman enemmän niskan päällä, mutta myös Suomi pystyi luomaan hyviä hyökkäyksiä.

Suomi siirtyi ajassa 12.11 1-0-johtoon, kun Jukka Kytölän syöttö kulmapotkusta tavoitti Mikko Kytölän, jonka laukaus suoraan syötöstä painui komeasti yläkulmaan.

Puola nousi ensimmäisellä jaksolla vielä tasoihin, kun Michal Wojciechowski laukoi pallon harhautusten jälkeen ohi maalivahti Juha Ojanperän.

Näin tauolle mentiin lukemissa 1-1.

Toinen jakso jatkui varsin tasaisissa merkeissä. Ajassa 25.25 Suomi siirtyi jälleen johtoon, kun Jukka Kytölä taisteli pitkän syötön itselleen ja ohjasi pallon läheltä maaliin.

Puola kuitenkin kuittasi pikatahtia Suomen osuman. Ajassa 26.29 Artur Popławski onnistui tasoittamaan pelin tilanteeksi 2-2.

Ajassa 29.24 Suomi siirtyi jälleen johtoon. Maalintekijänä oli Joni Pakola, jonka laukaus sivuvapaapotkun jälkeen upposi maalin alakulmaan.

Pelin loppua kohden Puola haki vimmatusti tasoitusta, mutta hyvin toiminut puolustuspeli ja maalivahti Ojanperä pitivät tilanteen ennallaan. Suomi sai ajoittain luotoa hyviä vastahyökkäyksiä ja neljäs maali oli pariin kertaan lähellä.

Pari viimeistä minuuttia Puola pelasi lentävällä maalivahdilla, mutta Suomi ja kesti ja nappasi itselleen upean 3-2-voiton Puolasta.

– Tämä oli huikea 2-tuntinen futsal-draama, jossa oli meille onnellinen loppu. Kaikkemme sinne kentälle jätettiin, mitä rahkeissa oli. Voitto oli hyvä osoitus joukkueen tekemisestä, Suomen toinen valmentaja Ville Sihvonen sanoi pelin jälkeen futsa.fin mukaan.

– Italiaa vastaan jaksoimme ensimmäisen jakson, mutta nyt jaksoimme koko pelin. Se palkttiin sitten hienolla voitolla, Sihvonen jatkoi.

Suomi pelasi pelissä siis ilman kapteeni Autiota.

– Arash tuurasi todella hyvin, eikä Panun poissaolo näkynyt. Koko joukkue pelasi mahtavasti. Panulle itselleen tämä oli varmasi kova paikka seurata peli katsomosta, Sihvonen totesi.

Suomi kohtaa lauantaina turnauksen viimeisessä pelissään Valko-Venäjän, joka pelasi maalittoman tasapelin Puolan kanssa ja hävisi Italialle 1-2. Suomi hävisi Italialle avauspelissään 0-4.

Ennen viimeisiä pelejä Suomi on lohkossa toisena kolmella pisteellään. Italia on voittanut molemmat pelinsä. Lohkovoittaja etenee suoraan EM-kisoihin. Lohkokakkoset ja kaikkien lohkojen paras kolmonen pelaavat kisapaikasta vielä jatkokarsinnassa.

– Perjantaina on palauttava harjoitus ja fysiot pääsevät hommiin. Lauantaina pelataan isoista asioista. Valko-Venäjä on todella fyysinen joukkue, joka on täällä edellispeleissä pelannut hyvää vastahyökkäyspeliä. Hihat saadaan taas kääriä, Sihvonen päätti.

Puola-Suomi 2-3 (1-1)

12.11 0-1 Mikko Kytölä

17.22 1-1 Michal Wojciechowski

25.25 1-2 Jukka Kytölä

26.29 2-2 Artur Popławski

29.24 2-3 Joni Pakola

Suomen kokoonpano

(X=avaus)

12 Juha Ojanperä (X)

11 Arash Muridiyazd (X)

6 Jukka Kytölä (X)

9 Mikko Kytölä (X)

10 Miika Hosio (X)

1 Juha-Matti Savolainen

5 Juha-Pekka Torvinen

13 Jani Korpela

14 Antti Teittinen

3 Sergei Korsunov

4 Joni Pakola

7 Timur Inapshba

8 Petri Grönholm

Lähde: www.futsal.fi