VPS valitsi kapteenistonsa

11.4.2011

Vaasan Palloseuran edustusjoukkueen pelaajat päättivät Turkin leirin aikana tulevan kauden kapteenit.

Lista ei sisällä suuria yllätyksiä. Vastuullista ja kunniakasta virkaa hoitaa kolme joukkueen kokeneimpaan kaartiin kuuluvaa pelaajaa. Kapteenistoon kuuluvat kaudella 2011 Tero Koskela, Jens Nygård sekä Jyri Hietaharju.

34-vuotias Koskela on toiminut Vepsun kipparina myös kahdella edellisellä kaudella. Urallaan aiemmin muiden muassa FC Jazzia, Tampere Unitedia, FC Honkaa sekä norjalaista Fredrikstadia edustanut kokkolalainen on joukkueen kokenein pelaaja ja pukukopin nestori. Nuorempana pääasiassa laitapelaajana tunnettu Koskela on Vepsussa siirtynyt erittäin luontevasti keskikentän keskustaan. Liigapelien määrässä mitattuna "Kossu" on Vepsun ylivoimaisesti kokenein kettu. 234 liigaottelussa on syntynyt myös 21 maalia.

Närpiön Viikinkinä tunnettu 33-vuotias Nygård on tahkonnut Vepsun raitapaidassa jo pelkästään liigaotteluita viiden kauden aikana yhteensä 122 kappaletta. Keskikentän pohjalta viime vuosina toppariksi pudonnut Nygård saapui seuraan vuonna 2004. Mielenkiintoisena seikkana mainittakoon, että veli Tomas pelasi yhteensä 129 Veikkausliigaottelua, joten Jens saattaa tällä kaudella kiilata liigapelien määrässä isoveljensä ohi. Liigamaaleissa Jensillä tosin riittää kirittävää, sillä niitä on syntynyt yhteensä kuusi Tomasin neljäätoista vastaan.

Kolmikon täydentää Jyri Hietaharju, joka on tällä hetkellä VPS:n edustusjoukkueen pitkäaikaisin pelaaja. Jo 2003 Vepsuun siirtynyt keskikenttämies aloittaa peräti yhdeksännen kautensa Vepsun raitapaidassa. Vajaan kahden viikon päästä 30 vuotta täyttävä pelinrakentaja on tahkonnut Palloseuran riveissä 116 liigaottelua, joissa on syntynyt 16 maalia. Maaliin johtaneita syöttöjä lienee vyöllä miltei saman verran.

Lähde: www.vepsu.fi