HIFK sopimukseen kenialaisvahdin ja brassihyökkääjän kanssa

HIFK sopimukseen kenialaisvahdin ja brassihyökkääjän kanssa

12.3.2019

HIFK Fotboll on allekirjoittanut sopimukset maalivahti Arnold Otieno Origin ja hyökkääjä Erikson Carlos Batista dos Santosin.

Otieno Origi on syntynyt Keniassa, mutta on pelannut suurimman osan urastaan Norjassa ja sai Norjan kansalaisuuden vuonna 2017.

Jalkapallouransa hän aloitti kotimaassaan, jossa hän pelasi nairobilaisen Mathare Unitedin riveissä viisi vuotta. Pikaisen visiitin toisen nairobilaisen joukkueen riveissä jälkeen hän siirtyi Norjaan. Siellä hän on ollut vuodesta 2006 ja edustanut mm. Moss FK:ta ja Lillestrøm:ia. Lillestrømin paidassa hän myös voitti Norjan cupin. Yhteensä hän on pelannut 121 ottelua Norjan korkeimmalla sarjatasolla ja 106 ottelua toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Vielä viime vuoden alussa Otieno Origi oli testijaksolla Valioliigan Crystal Palacessa. Sopimusta ei kuitenkaan syntynyt, ja Otieno Origi palasi Norjaan ja pelasi viime kauden Sandnes Ulfissa ja Kongsvingerissa.

Otieno Origi on myös pelannut Kenian A-maajoukkueessa 33 maaottelua, viimeksi vuonna 2017.

Origi tulee kuuluisasta jalkapalloperheestä. Hänen isänsä, Austin, pelasi pitkään Kenian korkeimmalla sarjatasolla ja hänen setänsä, Mike, pelasi kauan ammattilaisena Belgiassa. Hän serkkunsa, Divock Origi, pelaa Liverpool F.C.:ssa.

24-vuotias Batista dos Santos on kotoisin Betimista, joka sijaitsee Belo Horizonten läheisyydessä. Viimeksi hän on pelannut japanilaisessa SC Sagamiharassa (yhdessä HIFK:n Torón kanssa), lainalla brasilialaisesta Rio Branco FC:stä.

Batista dos Santosin tutuin pelipaikka on keskushyökkääjänä, mutta hän pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla. Nopeudellaan ja erityisesti hänen taidollaan yksi-vastaan-yksi -tilanteissa hän on erittäin vaarallinen hyökkäyspäässä.

Lähde: https://hifkfotboll.fi