Pallo-Iirojen keskikentälle huippuvahvistus

01.6.2011

Jussi-Pekka Savolainen päättää tältä erää Veikkausliigakierroksensa ja palaa kasvattajaseuransa paitaan. J-P raapusti nimensä alle 1,5-vuotiseen sopimukseen.

17-vuotiaana liigakentille hypännyt J-P edusti lähdettyään Iiroista 2003 Tampere Unitedia, Kuopion Palloseuraa ja Vaasan Palloseuraa. Loukkaantumisten tuomat hidasteet jättivät lopullisen läpimurron liigakartalla kuitenkin tekemättä.

J-P harjoitteli kasvattajaseuransa kanssa jo talvella, mutta treenikausi päättyi alkutalvesta harvinaisen ikävällä tavalla. Harmittoman oloisessa ja kontaktittomassa tilanteessa J-P polvesta katkesi ristiside. Edessä oli leikkauksen lisäksi pitkähkö lepo ja kuntoutus.

Tuo kuntoutus on kuitenkin sujunut kiitettävän nopeasti ja Savolainen liittyy Iirojen treenirinkiin kesäkuussa. Pelikunto venähtänee kuitenkin elokuun puoleen väliin, jossei pidemmällekin.

Valmentaja Pasi Lehtosen naamavärkki oli luonnollisesti harvinaisen muikealla mallilla keskikentälle loistavan vahvistuksen tuovan Savolaisen signeerausta kommentoitaessa.

- Nuoresta iästä huolimatta kokenut pelaaja, joka soveltuu meidän maita myöten etenevään ja syöttöpeliin perustuvaan pelitapaamme. J-P tuo johtajuutta kentälle ja sen ulkopuolelle, Lehtonen kuvailee uutta hankintaansa Pallo-Iirojen sivuilla.

Kausi on käynnistynyt raumalaisten osalta kohtuullisen hyvin, mutta tämä satsaus osoittaa joukkueen ja seuran haluavan tosissaan yltää kärkisijoille.

- Joukkueen tavoite on sijat 1-2. J-P:n hankinta on mielestäni seuralta selkeä merkki siitä, että P-Iirot haluaa lähitulevaisuudessa tosissaan palata Ykköseen ja pysyä siellä, Lehtonen alleviivaa.

Eipä Savolainen itsekään voinut kovin synkeää naamaa näyttää kasvattajaseuraan paluunsa jälkeen.

- Positiivista. Toivottavasti kaikki osapuolet saavat jotain. Tavoitteet ovat vielä vahvasti Veikkausliigassa, mutta se edellyttää onnistumista Pallo-Iiroissa. Nälkää siis riittää, J-P pohdiskeli.

Lähde: www.palloliirot.fi