Viikko 20: 12.5.2014–18.5.2014

BELGIA

Lauri Dalla Valle pääsi kentälle 87. minuutilla Sint-Truidenin torstain 2-1-voitossa Leuvenista. Dalla Vallen aikaisemmassa ottelussa saama pelikielto jäi kuitenkin voimaan, joten Dalla Vallea ei nähdä enää tällä kaudella pelikentillä. Ennen viimeistä kierrosta Sint-Truiden on noususarjassa kolmantena ja sillä on vielä pieni mahdollisuus nousta pääsarjaan. Dalla Valle ehti pelata 21 sarjapelissä yhteensä 1098 minuuttia.

BULGARIA

Tero Mäntylä ei ollut kokoonpanossa, kun Ludogorets voitti torstaina Bulgarian cup-finaalissa Botev Plovdivin 1-0. Sunnuntaina Mäntylä oli penkillä, kun Ludogorets voitti kauden päätöskierroksella Cherno Moren 3-1. Ludogorets voitti mestaruuden 12 pisteen turvin. Mäntylä kirjautti pääsarjan puolella 17 ottelussa 1304 minuuttia peliaikaa. Mäntylä pelasi myös kahdeksassa europelissä yhteensä 686 minuuttia viimeistellen yhden maalin.

ITALIA

Perparim Hetemaj urakoi 86 minuuttia, kun Chievo kaatoi kauden päätöskamppailussa Interin 2-1. ja nousi sijalle 16. Hetemaj pelasi 32 ottelussa yhteensä 2560 minuuttia.

NORJA

Rosenborg voitti maanantaina Sandnes Ulfin 2-0. Ottelussa 82 minuuttia pelannut Riku Riski alusti Rosenborgin molemmat maalit. Perjantaina Riski pelasi täydet minuutit, kun Rosenborg hävisi Stabækille 1-3. Rosenborg jatkaa sarjassa viidentenä.

Aalesundin Sakari Mattila ja Sogndalin Hannu Patronen pelasivat täydet minuutit perjantain 2-2-tasapelissä. Sogndal on sarjassa sijalla 12, Aalesund sijalla 14.

Jarkko Hurme oli penkillä, kun Odd voitti perjantaina Haugesundin 2-1 ja nousi kahdeksanneksi.

Ykkösdivisioonan puolella Fredrikstad voitti perjantaina Nest-Sotran 2-0, ja Jon Masalin saavutti kauden kolmannen nollapelinsä. Fredrikstad on sijalla 12.

Høddin Jesper Törnqvist ja Hønefossin Roope Riski pelasivat täydet minuutit perjantain 0-0-tasapelissä. Hødd nousi viidenneksi, Hønefoss jatkaa sijalla 14.

Miika Koppinen kipparoi Tromsøn perjantaina 5-2-voittoon Bærumistä. Tromsø on kolmantena.

Pekka Lagerblom pelasi avausjakson, kun Ham-Kam hävisi perjantaina Mjöndalenille 1-2. Ham-Kam jatkaa sarjajumbona saldonaan vain yksi piste kahdeksasta ottelusta.

PUOLA

Kasper Hämäläinen ja Paulus Arajuuri pelasivat täydet 90 minuuttia, kun Lech Poznan hävisi perjantaina Lechian vieraana 1-2 ja menetti mahdollisuutensa mestaruuteen. Lech jatkaa sarjassa kuitenkin tukevasti toisena.

RUOTSI

Åtvidaberg voitti maanantaina Häckenin 1-0. Daniel Sjölund pelasi täydet minuutit ja Simon Skrabb vaihdettiin kentälle 78. minuutilla. Åtvidaberg nousi Allsvenskanissa yhdeksänneksi.

Kari Arkivuo pelasi täydet minuutit Häckenin maanantain 0-1-tappiossa Åtvidabergille. Häcken on sarjassa viidentenä.

Markus Halsti pelasi täydet minuutit, kun Malmö voitti maanantaina Halmstadin 3-1. Malmö johtaa sarjaa.

Eero Markkanen pääsi kentälle 66. minuutilla AIK:n torstain 2-1-voitossa Elfsborgista. AIK nousi neljänneksi.

SAKSA

Tim Sparvin Greuther Fürth kohtasi kaksiosaisessa nousukarsinnassa Hamburger SV:n. Torstain 0-0-tasapelissä Sparv pelasi täydet minuutit. Sunnuntain ottelu, jossa Sparv pelasi 78 minuuttia, päättyi 1-1-tasapeliin Greuther Fürthin kotikentällä, joten Hamburger SV säilytti paikkansa Bundesliigassa vierasmaalisäännön turvin.

SVEITSI

Berat Sadik pääsi kentälle 64. minuutilla, kun Thun hävisi torstain Young Boysille 0-3. Sunnuntain 0-3-tappiossa Luzernille Sadik pelasi täydet minuutit. Thun jäi sarjassa kuudenneksi ja täpärästi europelien ulkopuolelle. Sadik nousi alkukauden jälkeen avauskokoonpanon pelaajaksi ja kirjautti lopulta 28 liigaottelussa 1619 minuuttia peliaikaa. Pääsarjassa Sadik teki seitsemän maalia. Sadik onnistui maalinteossa myös cupissa ja Eurooppa-liigassa.

TANSKA

Lukas Hradeckyn Brøndby päätyi 2-2-tasapeliin Nordsjällandin kanssa Tanskan pääsarjan viimeisellä kierroksella sunnuntaina. Brøndby sijoittui neljänneksi ja saavutti paikan Eurooppa-liigan karsintavaiheessa. Hradecky pelasi täydet minuutit kaikissa Brøndbyn kauden 33 sarjapelissä.

Petri Pasanen vaihdettiin kentälle 87. minuutilla, kun AGF hävisi sunnuntaina jo 11. ottelunsa peräkkäin, tällä kertaa maalein 0-1 Aalborgille. AGF jäi sarjassa toiseksi viimeiseksi ja putosi sarjaporrasta alemmas. Pasasen peliaika väheni kauden edetessä, mutta yhteensä 21 ottelussa peliaikaa kertyi 1705 minuuttia.

THAIMAA

Mika Lönnströmin valmentama Police United pelasi lauantaina 1-1-tasapelin Tero Sasanan kanssa ja nousi Thaimaan pääsarjassa sijalle 14.

VENÄJÄ

Venäjän pääsarja pelattiin päätökseen torstaina. Sarjan suomalaispelaajat kohtasivat päätöskierroksella, ja sekä Rubin Kazanin Roman Eremenko että Terek Groznyn Juhani Ojala pelasivat täydet minuutit 1-1-tasapelissä. Kazan sijoittui lopulta yhdeksänneksi. Eremenko pelasi 27 sarjapelissä 1766 minuuttia, joissa syntyi kolme maalia. Eurooppa-liigassa Eremenko teki pelaamissaan 11 ottelussa viisi maalia.

Juhani Ojalan Terek päätyi sarjassa sijalle 12, ja vältti putoamiskarsinnan vain kahden pisteen turvin. Ojala oli Terekissä avauskokoonpanon mies lukuunottamatta kauden keskimmäistä kolmannesta. Ojala kirjautti kauden aikana yhteensä 20 ottelussa 1702 peliminuuttia.

VIRO

Levadian Jere Aallikko debytoi maanantaina Viron pääsarjassa. Aallikko vaihdettiin kentälle 84. minuutilla Levadian 4-0-voitossa Tallinna Infonetistä. Levadia on tasaisessa sarjassa kolmantena. Lauantaina Aallikko seurasi penkiltä Viron cup-finaalia, jossa Levadia rökitti alasarjaseura Santos Tartun 4-0 ja valloitti Viron cupin.