Ilves siirtyi pelin alussa 1-0-johtoon, kun maalitykki Timur Ibnapsha onnistui Jarno Majamaan syötöstä.

Heikon alun jälkeen selkä seinää vasten pelannut GFT nousi kuitenkin peliin mukaan. Panu Autio laukoi tasoituksen 10 minuutin pelin jälkeen ja jakson lopussa Aki Miettinen tykitti vielä johtomaalin.

Toisella jaksolla nähtiin vain yksi maali, josta vastasi GFT:n maalivahti Matias Sarelius. Kokenut maalivahti laukoi pallon kaukaa tyhjään Ilves-maaliin, kun tamperelaiset hakivat tasoitusta ilman maalivahtia.

– Se oli hyvä työvoitto meille. Taistelimme hyvin ja pystyimme pelaamaan paremmin kuin kahdessa edellisessä finaalissa, GFT:n valmentaja Ville Sihvonen sanoi pelin jälkeen.

Otteluvoitot ovat nyt Ilvekselle 2-1. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa. Neljäs finaali pelataan sunnuntaina Tampereella.