MYPAn hyökkääjä äänestettiin Ykkösen kuukauden pelaajaksi

MYPAn hyökkääjä äänestettiin Ykkösen kuukauden pelaajaksi

14.10.2019

MYPA:n Rony Huhtala on äänestetty Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaajaksi syyskuussa.

Äänestyksen suorittivat tälläkin kertaa itse pelaajat. Jalkapallon Pelaajayhdistys järjestää kuukausittain äänestyksen, jossa pelaajat äänestävät oman sarjansa Veikkauksen kuukauden pelaajan.

- Mahtavaa, tämä on iso kunnia. En todellakaan odottanut tätä. Uskomaton juttu. Arvostan tätä todella paljon. En olisi uskonut tai ajatellut itse tätä tapahtuvaksi, mutta mahtavaa, että muualta nähdään se suoritus. Se on mahtavaa, että teot on huomioitu ja nähtävästi myös arvostettu, Huhtala toteaa kuultuaan tulleensa nimetyksi kuukauden pelaajaksi.

MYPA:n kärkimies on tullut varmasti tutuksi kaikille kanssapelaajille tällä kaudella Ykkösessä. Huhtala nimittäin pelaa todella suurella sydämellä ja taistelee joka tilanteen loppuun saakka.

- Aina kun astuu kentälle, jotain napsahtaa ja sitten mennään lujaa ja loppuun asti. Jätkät naureskeleekin, että olen niin erilainen luonne kentällä. Nautin pelata sillä tavalla. Mikään ei harmita niin paljoa, kuin se, että menetän pallon, enkä saa sitä takasin. Siitä pelitavasta on tullut tavaramerkki, menen niin pitkälle kun pystyn ja kroppa antaa mennä, Huhtala kertoo.

Huhtalan pelityyli on rankkaa kropalle ja välillä tekee kipeää. Pieni kipukaan ei tosin hiljennä MYPA:n taistelijan armotonta menoa.

- On niitä iskuja tullutkin. Esimerkiksi KTP-ottelussa murtui ukkovarvas noin 13. minuutin kohdalla. Alkoi jalka tuntumaan vähän oudolle, mutta adrenaliini piti kentällä. Sitten alkoi kirpaisemaan laukominen vähän enemmän ja pyysin puoliajalla buranan. Pelin jälkeen, kun otti kengän pois, niin varvas oli aivan musta ja totesin, että tämä on ehkä kuvattava, Huhtala muistelee myhäillen.

Huhtala on oppinut kuitenkin pitämään kropastaan parempaa huolta.

- Jos tulee kuhmuja, hoidetaan ne alta pois ja ollaan taas valmiina seuraavaan peliin. Viime kaudella oli paljon loukkaantumisia, niin olen oppinut pitämään kropasta parempaa huolta ja kehon huolto on noussut tosi suureen arvoon.

Huhtalan pelityylin takia ajoittain peleistä joutuu olemaan sivussa kuhmujen takia ja joskus myös korttitilin täyttymisen takia. Huhtala huilasi MYPA:lle Ykkösen sarjapaikan uusimisen ratkaisseen TPV-ottelun ja jännitti matsia katsomosta käsin.

- Ihan uskomaton fiilis TPV-ottelun jälkeen. Katsomosta katsoin ja oli ihan mahtavaa olla paikan päällä. Se oli kuin suoraan jostain leffasta. Viime hetken maaleilla tullaan takaa ohi ja uskomattomia maaleja. Joukkueessa löytyi tahtoa ja halua säilyä sarjassa. Mentaliteetti oli vahva ja loppukaudella tahdon voimalla useat pelit voitettiin. TPV-ottelua ennen Kytilä sanoi minulle, että nyt tuntuu hyvälle ja teen sivuvaparista maalin, no se sitten teki 94. minuutilla sivuvaparista 3-2-voittomaalin, Huhtala naurahtaa.

MYPA varmisti Ykkösen sarjapaikkansa toiseksi viimeisellä kierroksella. Päätöskierroksella MYPA kohtaa Ykkösen mestaruuden ja nousun varmistaneen Hakan.

- Me on mietitty tästä sitä ottelua ja ajateltu siitä koettaa hyvä tulos saada. Hakalla kotipeli ja viimeinen peli. Haluavat varmasti voittaa, vaikka pisteillä ei ole arvoa. Me halutaan jatkaa, meillä on hyvä draivi ja tuntuu se vaan niin hyvälle voittaa. Se on kiva mennä hyvän pelin jälkeen kotiin, Huhtala toteaa.

www.jpy.fi