Hakan puolustaja äänestettiin Ykkösen kuukauden pelaajaksi

Hakan puolustaja äänestettiin Ykkösen kuukauden pelaajaksi

13.9.2019

FC Hakan Niklas Friberg on äänestetty pelaajien toimesta Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaajaksi elokuussa.

1+1-vuotisen sopimuksen Hakan kanssa joulukuussa solminut puolustaja on ollut tällä kaudella päävalmentaja Teemu Tainion luottomies. Haka on pelannut 21 ottelua, ja Friberg on ollut sivussa vain kahdesti. Pelatessaan hän on ollut joka kerta avauskokoonpanossa.

- Pakko kyllä sanoa, että olen aika yllättynyt - tai oikeastaan tosi yllättynyt. Ajattelin kysyä, että onko tämä ihan varmasti tullut oikeaan osoitteeseen, puolustuspään monitoimimies Friberg nauroi kuultuaan valinnastaan.

- Mutta on tämä tietysti ihan kiva ja hieno asia.

Salon Palloilijoissa jalkapallo-oppinsa saanut Friberg, 23, siirtyi Hakaan täksi kaudeksi TPS:sta, jossa hän ehti pelata viisi kautta.

Suuri vastuu uudessa seurassa on ollut asia, mitä hän luonnollisesti arvostaa. Hyvää fiilistä ruokkii myös Hakan uskomaton kausi.

- Olen kyllä ollut tyytyväinen. Olen päässyt pelaamaan paljon ja joukkueella on mennyt hyvin. Siinä on helppo näyttää hyvältä, kun joukkueellakin kulkee.

Nyt voidaan sanoa, että Hakan nousu Veikkausliigaan on lähellä varmistumista. Ero sarjakakkoseen "Tepsiin" on jo 14 pistettä, kun viisi kierrosta on pelaamatta Ykkösessä.

- On tämä aika ainutkertaista, että näin hyvin on mennyt. Mutta kyllä me olemme sen ihan ansainneet, Friberg sanoi ja muistutti, ettei liiganousun suhteen kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa.

- Mikään ei ole kyllä vielä varmaa. Sitten kun se on matemaattisesti varmaa, niin se on varmaa. Vielä ei olla maalissa. Kyllä tässä peli ja päivä kerrallaan mennään. Kaikkea voi tapahtua.

Urallaan Friberg on pelannut 33 Veikkausliigan ottelua. Halu takaisin pääsarjatason pelien pariin on kova.

- Silloin kun tänne siirryin, se oli itseni ja seuran tavoite. Se on ollut meille kaikille se maali ja motivaatio, että pääsemme pelaamaan Veikkausliigaa ja saadaan seura sinne.

Friberg päätyi Hakaan seuran osoitettua häntä kohtaan kiinnostusta. Yhteisymmärrys sopimuksesta syntyi äkkiä, kun pelaajallakin oli mielenkiinto siirtyä.

- Halusin Turun-vuosien jälkeen uusia tuulia uralle ja ehkä vähän uutta maisemanvaihdosta, Friberg kertoi ja lisäsi jälkeenpäin suuren vastuun kehittäneen häntä ja tasoittaneen hänen otteitaan.

www.jpy.fi