Veikkausliigan ohjelma julkistettu - Edessä kaikkien aikojen pisin kausi

Veikkausliigan ohjelma julkistettu - Edessä kaikkien aikojen pisin kausi

16.1.2019

Veikkausliigan otteluohjelma kaudelle 2019 on julkistettu. Kausi alkaa keskiviikkona 3. huhtikuuta ja päättyy sunnuntaina 3. marraskuuta.

Veikkausliigaa pelataan yhteensä 215 päivän ajan. Kausi on Veikkausliigan kaikkien aikojen pisin.

Kaiken kaikkiaan Veikkausliigassa pelataan 167 ottelua. Kaikki ottelut esitetään tuttuun tapaan suorina lähetyksinä Ruutu-palvelussa.

– Veikkausliigassa on nyt uusi sarjajärjestelmä, ja otteluohjelma on tehty sarjajärjestelmän uudistamista ohjanneiden periaatteiden mukaisesti. Keskeinen tavoite on urheilullisen laadun ja pelaajakehityksen vahvistaminen. Tärkein ohjelman tarjoama työkalu tähän on ottelurytmi, joka on huomattavasti aikaisempaa väljempi, kertoo Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

– Veikkausliigan hallitus eli seurat sopivat syksyllä säännöistä, joiden mukaan otteluohjelma on rakennettu. Yksi muutoksista edellisen vuoden sääntöihin on ns. kolmen päivän sääntö, jonka mukaan jokaisen joukkueen jokaisen Veikkausliigan ottelun jälkeen tulee olla vähintään kolme välipäivää ennen seuraavaa Veikkausliigan ottelua. Ohjelma on rakennettu tästä lähtökohdasta. Kahden lokakuun lopussa pelattavan ottelujen välillä on kylläkin yksi kahden päivän tauko, jotta lopputurnauksen finaalin ratkaiseva toinen ottelu on mahdollista pelata viikonloppuna.

– Aikaisemmin Veikkausliigassa oli kaksi sarjajärjestelmästä seuraavaa huipennusta, alku ja loppu. Veikkausliigassa 2019 koetaan viisi huipennusta: kaksinkertainen sarja alkaa huhtikuussa ja huipentuu loppukesästä. Silloin nähdään, mitkä joukkueet kilpailevat mestaruudesta Veikkausliigan mestaruussarjassa ja mitkä joukkueet kamppailevat putoamista vastaan Veikkausliigan haastajasarjassa. Mestaruus- ja haastajasarja käynnistyvät syyskuun puolivälissä ja niiden päätöskierrokset pelataan lokakuun puolivälin jälkeen. Nämä ottelut ratkaisevat mestaruuden, mitalit ja putoamiskamppailun. Tämän jälkeen pelataan vielä viiden joukkueen lopputurnaus, joka ratkaisee, mikä joukkueista nappaa viimeisen jaossa olevan Eurooppa-liigan paikan.

– Näiden sarjajärjestelmän rakenteeseen perustuvien huippuhetkien nähdään luonnollisesti huippuhetkiä myös ottelujen tasolla. Derbyjä on paljon niin pääkaupunkiseudulla kuin Pohjanmaallakin. Stadin derby palaa kartalle huhtikuussa, ja kesäkuun lopussa huomio kiinnittyy Rovaniemellä pelattavaan yöotteluun RoPS–KPV. Tällaisilta otteluilta on lupa odottaa paljon, Marjamaa päättää.